LinkedIn'e de Hikayeler dönemi başlıyor! - Haberler - indir.com

LinkedIn'e de Hikayeler dönemi başlıyor!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 22 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-03-02 18:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Hem iş verenler hem de iş arayanları bir araya getiren ve aynı zamanda sektörel bilgilerin yayınlandığı LinkedIn, yeni bir özelliğe kavuşuyor. Tıpkı diğer platformlarda olduğu gibi kullanıcılar günlük yaşantılarından kesitleri, anlık olayları ve bunun gibi daha pek çok şeyi 24 saatliğine paylaşabilmelerini sağlayan Hikayeler özelliği LinkedIn'e geliyor. Bu yenilikle beraber LinkedIn yeni bir özellikle daha kullanıcılarının karşısına çıkacak. İş dünyasındaki kişilerin yer aldıkları ve aynı zamanda sektördeki kişilerin birbiri ile iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını sağlayan sosyal paylaşım platformu LinkedIn'e formatı ve kullanıcı kitlesine pek de hitap etmediği düşülen bir özellik uygulamaya getiriliyor. Hikayeler özelliği biraz daha eğlenceli değerlendirildiği için LinkedIn uygulamasına getirilmesi nasıl karşılanır bilinmiyor. 

2013 yılında ilk olarak Snapchat uygulamasını kullananlara sunulan ve ardından ise Facebook, Instagram gibi daha birçok popüler sosyal medya platformunda da yer alan hikayeler özelliği yakın zaman içerisinde LinkedIn uygulamasına da dahil ediliyor. LinkedIn uygulamasına dahil edilecek olan bu hikayeler özelliğini tıpkı diğerlerinde olduğu gibi kullanıcılar günlük hayatlarından kesitleri, anlık gelişmeleri ve bunun gibi daha pek çok şeyi paylaşmanıza imkan tanıyarak bu içerikleri de 24 saatliğine yayınlayabilmelerine olanak tanıyacaktır. 

Canlı Yayın Hizmeti Sunan LinkedIn Live Nedir?Canlı Yayın Hizmeti Sunan LinkedIn Live Nedir?

LinkedIn'e hikayeler özelliği geliyor

Sosyal medya platformlarının hikayeler özelliği genellikle ergen kitle ve genç kitle tarafından beğeniler kullanılıyor. LinkedIn'in ise diğer sosyal paylaşım platformlarıyla kıyaslandığında yetişkin nüfusun daha ağırlıklı olduğu ve bu özelliğiyle de diğer uygulamalardan farklı bir çalışma prensibinin olduğunu söylemek mümkündür. Bu nedenle LinkedIn'de hikayeler özelliğinin olmasına pek de gerek yokmuş gibi gözüküyor. Fakat LinkedIn, hikayelerin iş etkinliklerinden önemli anları paylaşmayı daha kolay hale getireceği ve iş arkadaşlarına olayları ya da etkinlikleri daha hızlı duyurması açısından önemli olarak değerlendiriliyor. 

LinkedIn'in söz konusu bu konu hakkındaki açıklamasında, uzun, karmaşık ve özenle yazılmış bir yerine çabucak kaybolan, hızlı içeriklerin daha kullanışlı olduğu ve yavaş yavaş yer almaya başlayan yeni nesil tarafından son derece ilgi görecek gibi gözüküyor. LinkedIn uygulamasına gelmesi beklenen bu hikayeler özelliği şu an için çok küçük bir kitle tarafından test ediliyor. Özelliğin tamamının kullanıcılara ne zaman sunulacağı ise bilinen durumlar arasında değildir. 

 


İlgili uygulamalar
LinkedIn Hesabını Tamamen Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?LinkedIn Hesabını Tamamen Silme İşlemleri Nasıl Yapılır?
Linkedin profilinizi göz alıcı hale getirecek 10 ipucuLinkedin profilinizi göz alıcı hale getirecek 10 ipucu
LinkedIn CEO’su Jeff Weiner görevinden ayrılıyorLinkedIn CEO’su Jeff Weiner görevinden ayrılıyor

PAYLAŞ