LinkedIn'e de Clubhoue benzeri özellik geliyor - Haberler - indir.com

LinkedIn'e de Clubhoue benzeri özellik geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-31 10:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Yalnızca iOS akıllı cihazlarda kullanılabilen Clubhouse; sunulduğu ilk günden bu yana adından söz ettirmeye devam ediyor. Özellikle 10 milyona kadar yaklaşan kullanıcı sayısı, diğer teknoloji şirketlerinin de dikkatinden kaçmadı. 

Twitter’ın Spaces özelliği, Facebook’un da sesli sohbet çalışmalarının ardından; LinkedIn de Clubhouse'a benzer bir özellik üzerinde çalışmalara başladı. 

LinkedIn Facebook'a benzer bir tasarıma sahip olduLinkedIn Facebook'a benzer bir tasarıma sahip oldu

LinkedIn, bu özelliği daha çok iş odaklı kullanabilir

TechCrunch tarafından sunulan bilgilere göre, diğer sosyal medya platformlarının ardından iş dünyasındaki kişilerin diğer kişiler ile iletişim kurmasını ve bilgi alışverişi yapmasını amaçlayan sosyal iş ağı platformu LinkedIn de Clubhouse benzer sesli sohbet özelliği üzerinde çalışıyor. 

LinkedIn, yaptığı açıklamada: “Profesyonel kimliğinizle bağlantılı sesli sohbet deneyimi yaratmak için bazı testler yapıyoruz. Üyelerimize platformda bulunan diğer kullanıcılarla bağlantı kurma yollarını arttırmak için; LinkedIn’in etkinlikler ve gruplar gibi diğer bölümlerine sesli sohbet özelliğini nasıl getirebileceğimizi düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı. Buna ek olarak LinkedIn, özelliğin yakın zamanda içerisinde beta testine başlayacağını aktardı. Hatta şirket bu özelliğin nasıl görüneceğine dair bir görsel dahi paylaştı. Görsele bakıldığında Clubhouse ve Twitter Spaces gibi; ön ve ortada bir konuşmacı sahnesi ve ekranın aşağısında izleyicilerin yer aldığı kişi listesi bulunuyor.

LinkedIn sözcüsü Suzi Owen: “Önceliğimiz, insanların kendilerini güvende hissettiği ve üretken olabildiği; güvenilir bir topluluk oluşturmaktır. Üyelerimiz LinkedIn’e gerçek insanlarla saygılı ve yapıcı görüşmeler yapmak için; geliyorlar ve biz de tam da bunu yapabilecekleri güvenli bir ortama sahip olmalarını sağlamaya odaklandık” açıklamalarında bulundu. 2020’de LinkedIn üzerinden gerçekleşen etkinliğe yaklaşık olarak 21 milyon kişi dahil oldu ve genel olarak LinkedIn oturumları yıldan yıla yüzde 30 arttı. Şirketin 740 milyon küresel üyesi de geçen yıl yapılan 4.8 milyar bağlantıyla topluluk oluşturdu, sohbet etti ve bilgi paylaştı.


İlgili uygulamalar
İyi bir LinkedIn profili nasıl oluşturulur?İyi bir LinkedIn profili nasıl oluşturulur?
LinkedIn ilanlarına göre şirketlerin aradığı özelliklerLinkedIn ilanlarına göre şirketlerin aradığı özellikler
LinkedIn'dan Türkiye'ye temsilci atayacakLinkedIn'dan Türkiye'ye temsilci atayacak

PAYLAŞ