LinkedIn Twitter benzeri bir özellik üzerine çalışıyor - Haberler - indir.com

LinkedIn Twitter benzeri bir özellik üzerine çalışıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 24 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-25 17:01:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

İş arayanlar ve iş verenler için ortak bir platform olan Linkedln, her geçen gün daha da popüler bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Çevrimiçi deneyim özelliği sayesinde birçok fonksiyona sahip olan Linkedln, kullanıcıları için yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. Linkedln yorumları kontrol etme özelliği ile beraber kullanıcılarına yeni bir kontrol alanı sunmak üzere çalışıyor.

Daha önce platformun mevcut amacı dışında kullanıldığı gerekçesi ile beraber daha resmi konuşmalara teşvik edeceği kullanıcılar söylenmişti. Şimdi ise söz konusu bu platform, Twitter'ın bir süre önce getirmiş olduğu bu özelliği kendi bünyesine ekliyor. 

LinkedIn, iş arayan kullanıcılar için yeni eklentiler ekliyorLinkedIn, iş arayan kullanıcılar için yeni eklentiler ekliyor

Twitter’dakine benzer yorum kontrol etme özelliği Linkedln'e geliyor

Kullanıcıların beğenisine sunulmak üzere geliştirilen söz konusu bu özellik temel olarak paylaşılan gönderilere 'kimin yorum yapıp yapamayacağını' seçme özgürlüğü tanıyor. Dünyanın en popüler iş platformu yıllar içerisinde hem Instagram'ın hem de Twitter'in bazı özelliklerini alarak gelişim sağlamaya başladı. Milyonlarca kişiye seslenen sosyal medya platformlarının yıllar içerisinde sevilerek kullanılan özelliklerini bünyesine ekleyen Linkedln bu noktada atmış olduğu adımla hiç de şaşırtmıyor. 

Linkedln  temel olarak her kullanıcıya paylaşmış olduğu gönderiler üzerinde istedikleri gibi etkileşimleri yönetebilir bir alan sunmak için hazırlanıyor. Platformda yer alan  bazı kullanıcılar, yaptıkları paylaşımlar sayesinde belirli bir kitleyi hedef alıyor ve bu kitle dışındakilerin yorum yapmamasını da engellemek isteyebilir. Gönderilere yorum yapma kısmında üç farklı seçenek yer alıyor. Burada ise kullanıcıların karşısına herkes yorum yapabilir, sadece bağlantılar yorum yapabilir ve hiç kimse yorum yapamaz gibi seçenekler bulunuyor.

Linkedln platformuna gelecek olan bu yeni özelliğe ek olarak gelen paylaşılan gönderilerinin kimler tarafından görüleceği de seçilebilir. Bunlar arasında ise sadece bağlantılar, açtığınız bir grup varsa sadece grup üyelerinin görmesi veya bir etkinlik üzerine gönderi paylaşmışsanız etkinliğe katılacak kişilerin görmesi gibi gönderileri kısıtlayabilirsiniz. Popüler sektörel platform Linkedln, yeni kontroller ve özellikler getirmeye gelecek günler içerisinde devam edecek. Fakat kullanıcılar tarafından nasıl tepkiler göreceği ise şu an için saptanan bir durum değildir. Linkedln , her geçen gün farklı özellikler ile platformu geliştirmeye ve yeni özellikler üzerine çalışmaya devam ediyor. Bu şekilde kullanıcı deneyimi geliştiriliyor. 

 


İlgili uygulamalar
LinkedIn Facebook'a benzer bir tasarıma sahip olduLinkedIn Facebook'a benzer bir tasarıma sahip oldu
İyi bir LinkedIn profili nasıl oluşturulur?İyi bir LinkedIn profili nasıl oluşturulur?
LinkedIn ilanlarına göre şirketlerin aradığı özelliklerLinkedIn ilanlarına göre şirketlerin aradığı özellikler

PAYLAŞ