LinkedIn, iş arayan kullanıcılar için yeni eklentiler ekliyor - Haberler - indir.com

LinkedIn, iş arayan kullanıcılar için yeni eklentiler ekliyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 2 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-10-30 15:00:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

COVID-19 salgını büyük ekonomik etkilere ve birçok işten çıkarma olaylarına neden oldu. İnsanların yeni fırsatları keşfetmek ve kariyerlerine dair sonraki adımlarını belirlemek için LinkedIn’e giderek daha fazla başvurmaları da arttı. Sadece bu hafta, profesyonel sosyal ağ şu anda 722 milyona kadar üye olduğunu bildirdi. Platforma son birkaç aydır rekor düzeyde katılım görüldü. LinkedIn insanları yeni rollerle buluşturmaya yardımcı olacak benzersiz bir konuma geliyor ve bu hafta platform, iş arayanlara doğrudan uygulama içinde eğitim ve keşif konusunda yardımcı olacak bir dizi yeni araç duyurdu.

LinkedIn yeni eklentiler neler içeriyor?

Eklentiler, LinkedIn Kariyer Gezgini adlı yeni bir araçtır ve sahip olduğunuz becerilere göre size potansiyel kariyer yollarını gösteriyor. Bu yenilik platform tarafından şu sözlerle açıklanıyor:

Samsung Huawei için ticari lisans aldıSamsung Huawei için ticari lisans aldı

Bazen ileriye dönük net bir yol yoktur. Yeni Kariyer Gezgini aracımız, sahip olduğunuz becerileri binlerce iş unvanıyla eşleştirerek geçebileceğiniz ve düşünmemiş olabileceğiniz kariyerleri ortaya çıkarabilir. Explorer, ihtiyacınız olabilecek ek becerileri vurgulayacak. Ayrıca, bu işe zaten sahip olan veya bir giriş yapabilecek bağlantıları öne çıkaracağız.

Araç, profil verilerine dayalı ilgili çapraz eşleşmeler sağlamak için 36.000’den fazla kariyer becerisine ve 6.000 iş unvanına referans veriyor. Dolayısıyla, örneğin bir sosyal medya yöneticisi olarak görevinizden çıkarıldıysanız, araç size düşünebileceğiniz bir dizi yakından ilgili rolü ve oraya nasıl gidebileceğinize dair kolaylıklar sağlayacak. Gerçek insanların deneyimlerine ve profillerine dayalı kariyer ilerlemeleri hakkında aynı derinliği ve içgörüyü sağlayabilecek başka bir platform veya şirket yok. Sağlanan içgörüler, insanların kariyerlerini tam olarak nasıl geliştirdiklerini yansıtır ve bu, kendi iş aramanızda veya hatta sadece nerede durduğunuza ve becerilerinizin diğer rollerle nasıl ilişkili olduğuna dair bir bakış açısı elde etmek için çok değerli olabilir.

LinkedIn’in Kariyer Gezgini artık beta sürümünde, ek yerelleştirmeler ve geliştirmeler de yakın zamanda kullanıcılar için kullanıma sunulacak. Bu gelişmelere ek olarak platform, talebin nerede arttığına dair en popüler trend becerileri hakkında yeni bir rapor yayınladı. LinkedIn verilerine göre şu anda en hızlı büyüyen beş beceri: Programlama, Dijital Pazarlama, Finansal Tahmin, Veri analizi ve Atik proje Yönetimi. LinkedIn, beceri odağını geliştirerek, kullanıcıların profillerinde daha fazla öğede yetkinliklerini sergileyebilmeleri için daha fazla Beceri Değerlendirmesi de ekledi.

Beceri Değerlendirmesi ne işe yarıyor?

LinkedIn Beceri Değerlendirmelerini tamamlayan ve rozetini profillerinde sergileyen adayların işe alınma olasılığı, tamamlamayanlara göre % 20’ye kadar daha fazla. Süreç, bilginizi belirli bir alanda test ediyor. Ardından kanıtlanmış anlayışınızı göstermek için size bir profil rozeti sağlıyor.

LinkedIn ayrıca işverenlerin yeni bir rol için işe aldıklarını göstermelerini sağlayacak yeni bir profil çerçevesiyle daha fazla bağlantı seçeneği eklemek istiyor.


İlgili uygulamalar

PAYLAŞ