LinkedIn ilanlarına göre şirketlerin aradığı özellikler - Haberler - indir.com

LinkedIn ilanlarına göre şirketlerin aradığı özellikler

Tahmini Okuma Süresi : 4 ' 25 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-09 12:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Liste

İş dünyasındaki profesyonel sosyal ağ platformu olan Linkedln, 2020 yılında serviste yayınlanan iş ilanlarını inceledi ve şirketlerin çalışanlarda en fazla aramış oldukları özellikleri tespit etti. Şirketlerin aradığı özellikler ise önceki yıllara göre benzer olurken, değişen şartlar ile yeni talep ve özelliklerinde olduğunu görüyoruz. Özellikle işletmelerin çalışan arayışı, çalışanların ise iş arayışı denildiği zaman akla gelen profesyonel sosyal ağ Linkedln oluyor. Bu platformda yeni iş fırsatları bulunabilirken, son yıllarda Türkiye kullanıcı sayısı da giderek artmaya devam ediyor.

Platformda her alan için iş ilanı yer alırken, ilan veren şirketlerin aradığı bazı kriter ve özellikler bulunuyor. Bizde sizlere Linkedln platformunda yer alan söz konusu bu özellikler neler bunlara bakacağız. Linkedln platformu her yıl bu özellikleri inceleyerek bir rapor hazırlıyor. 2020 yılındaki verilen ilanlara göre oluşturulan listedeki özellikler de önceki yıllara göre benzer gözüküyor. Ancak değişen dönem şartları ile bu özellik adımları neler gelin bakalım.  

Linkedln'e Beğeni Haricinde Yeni İfadeler Simgeleri EkleniyorLinkedln'e Beğeni Haricinde Yeni İfadeler Simgeleri Ekleniyor

Linkedln’e göre şirketlerin aradığı özellikler

Sosyal özellikler

Yaratıcılık

Şirketler son yıllarda aramış oldukları en büyük faktörlerden birisi yaratıcılık oluyor. Uzun bir bu kavramın ön planda olması beklenirken, olası sorunlara karşı isteklere hızlı bir şekilde çözüm bulmak için yaratıcılık hep ön planda tutuluyor. Hemen her sektörde geçerli olan yaratıcılık özelliği kariyer için önemli yeteneklerden birisi oluyor diyebiliriz.

İkna kabiliyeti

İkna kabiliyetine sahip olup olmadığınız görüştüğünüz şirketin insan kaynakları departmanın da direkt olarak ortaya çıkıyor. İK uzmanını işe uygun olduğunuza ikna edebilirseniz, olumlu bir not almış oluyorsunuz. Ayrıca kendinize olan güveninizi düşüncelerinizde belirtiyor.

Takım çalışması

Çok sayıda çalışana sahip şirketlerde projeler genellikle takım olarak yürütülür. Bu noktada farklı kişilerden oluşan uzman bir ekip oluşturulur. Şirketler, ekip içi çalışmalarda her zaman uyum gösterecek ve gerekirse ise lider konumda bile işin altından kalkabilecek çalışanlar ararlar.

Duygusal zeka

İlk kez 2020 yılında şirketlerin aradığı özellikler arasında üst sıralarda duygusal zeka özelliğini görüyoruz. Şirketler sadece işini yapan çalışanlar yerine empati kurabilen insanlarda arıyor. Duygusal zekanın ön planda olduğu kişilerde güçlü bir kariyer avantajınızı artırabilirsiniz.

Teknik özellikler

Blockhain bilgisi

Blochain kripto paralar ile bilinen bir teknoloji olsa da, siber güvenlik alanı dahil birçok bilişim teknolojisinin tabanını oluşturmaya başladı. Blok zinciri tanımak için sadece şirketlerin teknik görevleri değil bir bankanın üst seviye iletişim çalışanları bile blok zinciri noktasında bilgi sahibi olmaları gerekiyor.

Bulut bilişim bilgisi

Günümüzde bulut bilişim sistemlerinin ön planda olduğunu görüyoruz. Her şey dijital dünya üzerinde gelişmeye devam ederken, özellikle depolama ve paylaşım için bulut sistemleri önemli bir rol oynuyor. Bu kapsamda ise şirketler bulut sistemlerine hakim çalışanları güncel ve gelecek için arayışta olmaya devam ediyorlar.

Analitik akıl yürütme

Analitik akıl yürütmeyi karmaşık noktaları çözme şeklinde söyleyebiliriz. Tüm verileri bir bütün olarak  toplayabilmek ve genel bir rapor hazırlamak şirketler için oldukça önemli oluyor. Bu yeteneğe sahip kişiler ise  verileri en iyi şekilde değerlendirip sonuç odaklı yollar üretebiliyorlar.

Yapay zeka bilgisi

Yakın dönemin en popüler kavramı ise yapay zeka diyebiliriz. Her alanda devreye giren yapay zeka  ve makine öğrenimi bilgisi oldukça büyük avantaj sağlayabiliyor. Çalışanlar yapay zekanın  daha yenilikçi ve kişiselleştirilebilir ürünler ortaya koymasını sağlayacak ve şirketlerin üretimine ise katkıda bulunmuş olacak.

Satış becerisi

Her sektör ve şirket üretim yapsa da, iyi bir satış elemanına ihtiyaç duyuyorlar. Projenin müşteriye yönlendirilmesi, bir uygulama tanıtımı veya bir proje desteklenmesi gibi her noktada satış becerisi, çalışanı ön plana çıkartabiliyor.

İş analiz becerisi

Profesyonel iş dünyasında en önemli özelliklerden birisi de iş analiz becerisi oluyor. Hangi sektör olursanız olun, bir sonraki adıma karar vermek için başarılı bir analiz yapmanız gerekiyor. Bu noktada aranan üst yeteneklerden birisi diyebiliriz.

Pazarlama bilgisi

Satış ortaklığı pazarlaması olarak da ifade edilen bu yeni kavram, sosyal medya platformları ile ortaya çıkmış ve şirketlerin manevi yatırımları diyebiliriz. Şirket ve müşteri arasındaki başarılı bir maddi ortaklık yeteneği de denilebilir.


İlgili uygulamalar
Linkedln etkileşim arttırma tüyolarıLinkedln etkileşim arttırma tüyoları
Linkedln'e popüler Instagram özelliği geliyor!Linkedln'e popüler Instagram özelliği geliyor!

PAYLAŞ