LinkedIn hesapları çalındı! 500 milyon hesap tehlikede - Haberler - indir.com

LinkedIn hesapları çalındı! 500 milyon hesap tehlikede

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-04-08 09:51:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Uygulama

Dünyanın en popüler iş arama ve online CV paylaşma platformu olan Linkedin üzerinde büyük denilecek düzeyde bir teknik açık yaşlandı. Açık sonrası 500 milyon kişinin hesap verileri ele geçirildi. Veritabanına erişim sağlayan hackerlar, Linkedin'i oldukça zor bir durumun içerisine soktu. 

Linkedin platformundan ele geçirilen bilgileri darkweb’de satışa çıkaran hackerlar, oldukça önemli tutarda ödemeler talep ediyor. Satışa çıkarılan veri başına en az 1000 dolar isteyen hacker grubu, şimdiden bazı bilgileri sattı.

LinkedIn ilanlarına göre şirketlerin aradığı özelliklerLinkedIn ilanlarına göre şirketlerin aradığı özellikler

Linkedin'den hangi veriler çalındı?

Geçtiğimiz günler içerisinde Facebook platformunun hacklenmesi ve yine ciddi bir şekilde veri açığı yaşanmasının ardından bu seder de Linkedin kullanıcıları aynı durum ile karşı karşıya kaldılar. Konuyla ilgili olarak sızdırılan bilgiler arasında Linkedin kimlikleri, tam isimler, e-posta adresleri, telefon numaraları, cinsiyet, bağlantılar ve sosyal medya bağlantıları yer alıyor. Kredi kartı bilgilerinin sızmaması ise kullanıcıları bir nebze de olsun rahatlatıyor.

Hackerlar tarafından ele geçirilmesinin ardında sayışa çıkarılan bilgilerin gerçek olup olmadığını kontrol etmek amacıyla bir miktar alım yaptı. Ödemenin ardından hacker grup tarafından gönderilen veriler tamamen gerçek Linkedin verilerinden oluşuyor. Şu an için şirket tarafından resmi bir açıklama yapılmadı. Şu an için toplam kullanıcı sayısı 750 milyon olan platformun her 3 kişiden 2’sinin hesap verileri çalındı. Haberin kaynağına göre yapılan açıklama şu şekilde:

“Özellikle belirlenen saldırılar, potansiyel kurbanlarının ayrıntılı profillerini oluşturmak için sızdırılan dosyalarda bulunan bilgileri diğer veri ihlalleri ile birleştirebilir. Bu tür bilgilerle, çok daha ikna edici kimlik avı ve sosyal mühendislik saldırıları düzenleyebilir ve hatta kimlik hırsızlığı gerçekleştirebilirler. Bilgileri sızan kişiler dikkatli olmalılar “dedi.

“Tehdit aktörünün güncel profillerini satıp satmadığı veya verilerin önceki bir ihlalden alınıp alınmadığı veya toplanıp toplanmadığı açık değil. Şirket tarafından herhangi bir açıklama yapılmadı. ” diyerek de devam etti. Linkedin'de hesabı olan herhangi birinin sızdırılan 500 milyon kayıt arasında olabileceğini varsaymak en güvenlisi olarak kabul ediliyor. Bunu akılda tutarak, Linkedin kullanıcıları, hesaplarının güvenliğini gözden geçirmelidir. Dünyanın en popüler iş odaklı platformu olarak yıllardır kullanımda olan Linkedin'in mevcut durumu hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır. Yakın zamanda daha detaylı bilgi sunulması bekleniyor. 

Linkedin hesabı olanların alabileceği önlemler

Hesabınıza giriş yapın, önce parola ve e-posta parolanızı değiştirin.

Güçlü olması için büyük küçük harf, rakam ve sembolden oluşan bir parola oluşturun.

Hesabınızı iki faktörlü kimlik doğrulamaya çevirin. Bunu direkt hesap üzerinden etkinleştirebilirsiniz.


LinkedIn'dan Türkiye'ye temsilci atayacakLinkedIn'dan Türkiye'ye temsilci atayacak
LinkedIn Twitter benzeri bir özellik üzerine çalışıyorLinkedIn Twitter benzeri bir özellik üzerine çalışıyor
LinkedIn, Apple için kişisel verileri toplamayacakLinkedIn, Apple için kişisel verileri toplamayacak

PAYLAŞ