LinkedIn, çevrimiçi iş görüşmeleri için yeni bir özelliği kullanıma sunuyor - Haberler - indir.com

LinkedIn, çevrimiçi iş görüşmeleri için yeni bir özelliği kullanıma sunuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-05-01 18:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Popüler sosyal medya servislerinden birisi olan Linkedln, işe alım sürecinde adayların iletişim ve sosyal becerilerinin ilk toplantıdan önce değerlendirilebilmesi için yeni bir özelliğini duyurdu. İş dünyasının severek kullanılan platformu Linkedln, diğer yandan yapay zeka destekli bir anlık geri bildirim özelliği üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. İş dünyasında kullanıcıların diğer insanlar ve kurumlar ile kolay iletişime geçmesini sağlayarak bilgi alışverişi yapmayı hedefleyen profesyonel servis Linkedln, yeni özellikleri ile bir duyuru gerçekleştirdi. Söz konusu duyuruya göre işe alımlarda şirketlerin aday kalitesini değerlendirebilmeleri için video tanıtım özelliği test ediliyor.

Bu yeni söz konusu tanıtım özelliği ile işe alımlarda şirketlerin çalışan adayların iletişim yeteneklerini değerlendirmesine yardımcı olacak. İşe alım yapacak olan kişi iş başvurusu aldığı zaman nitelikli adaylara bir davetiye gönderecek ve onlara soru listesinden iki soru seçmelerini söyleyecek. Bu sorular arasında ise “En güçlü özelliğiniz ne? “En zorlu projenizi anlatın” ve “Bize kendinizden bahsedin” gibi sorular bulunacak.

LinkedIn'e de Hikayeler dönemi başlıyor!LinkedIn'e de Hikayeler dönemi başlıyor!

Linkedln için video tanıtım özelliği duyuruldu

Adaylar söz konusu bu sorulu davete dilerlerse, video aracılığı ile yada yazılı bir şekilde cevap verebilecekler. İşe başvuran adaylar üzerinde yer alan baskıyı azaltmak için bu özellik tercihe bağlı olacak. Adaylar video cevaplarını göndermeden önce diledikleri kadar kayıt gerçekleştirebilecekler. Bu özellik haricinde servis bir başka özelliğini de duyurdu. Buna göre iş arayanların mülakat yeteneklerini test etmek ve geliştirmeleri için yapay zeka tabanlı bir anlık geri bildirim aracı sunuldu. Bu araç ile konuşma içeriğini ve yapısını analiz ederek iş arayanlara yardımcı olunacak. İş arayan kullanıcılar kendi cevaplarını sesli bir şekilde kaydettikten sonra bu araca başvuracak ve araç da ses analizi edilerek değerlendirme yapılacak.

Bu geri bildirimde konuşma hızı, dolgu sözcükleri ve hassas sözcükler gibi özellikler bildirilecek. Kısa bir süre önce Linkedln CEO’su olan Jeff Winer, COVID-19 sebebiyle evden çalışmak zorunda kalan kişiler için de önemli tavsiyelerde bulundu. Zamanı verimli kullanmanın önemini söylerken, verilen aralarda muhakkak zihin ve beden sağlığına iyi gelen şeylerin yapılmasını önerdi.


İlgili uygulamalar
LinkedIn için LinkedIn için "Anket" ve "Görüntü Kırpma Gibi" özellikleri yolda

PAYLAŞ