Line'da olup WhatsApp'ta olmayan 7 özellik - Haberler - indir.com

Line'da olup WhatsApp'ta olmayan 7 özellik

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-11-12 22:33:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma servisi WhatsApp uygulaması olsa da, benzeri olarak birçok uygulama bulunuyor. Bunlardan birisi ise tamamen ücretsiz olan Line uygulaması oluyor. Line uygulaması ülkemizde her ne kadar popüler olmasa da, dünya genelinde oldukça büyük kitlelere hitap eden yoğun bir kullanıcı sayısına sahip durumda. Bizde sizlere bu içeriğimizde WhatsApp ile popüler olan diğer uygulama Line arasındaki farklara bakacağız. WhatsApp’ın Asya kaynaklı rakibi olan Line’da WhatsApp’ta bulunmayan birçok özellik bulunuyor. Line üzerinden sadece ücretsiz olarak arama ve görüntülü görüşme değil birçok işlevde gerçekleştirebilirsiniz. Gelin şimdi WhatsApp’ta olmayan en etkili Line özellikleri neler bakalım.

WhatsApp’ta Olmayan Line Özellikleri

Instagram TBT'yi yeni bir mod haline sokuyorInstagram TBT'yi yeni bir mod haline sokuyor

Sim kart gerekmeyen Line

WhatsApp uygulaması çıktığından beri bir sim kart gereksiniminde bulunuyor. Bu noktada sim kart takılı olmasa bile telefon numarası girmeden WhatsApp uygulamasını kullanamıyorsunuz. Ancak Line üzerinde iki farklı hesap açma özelliği bulunuyor. Telefon numarası ile açılabildiği gibi ayrıca Facebook hesabı ile de oturum açabiliyorsunuz.

Salla özelliği sayesinde arkadaş ekleme

WhatsApp’ta bir arkadaşınızı kaydederken numarasını rehbere kayıt etmeniz gerekiyor. Ancak Line uygulamasında kolay ve hızlı bir şekilde arkadaş ekleyebilirsiniz. Bunun için Salla adlı özellik ile eklemek istediğiniz kişiyle yanyanaysanız telefonlarınızı sallayarak birbirinizi ekleyebilirsiniz. Ayrıca QR kod kullanarak da kolay bir şekilde ekleyebilirsiniz.

Görüntülü görüşme esnasında oyun oynama

Ücretsiz arama ve mesajlaşma uygulamaları arasında eğlence odaklı isimlerden birisi Line uygulaması oluyor. Uygulamada görüntülü görüşme esnasında arkadaşlarınızın görüntüsü üzerinde oyunlar oynamak mümkün oluyor. Ayrıca bu esnada ekran görüntüleri alarak eğlenceli kareler yakalayabilirsiniz.

Line zaman tüneli

WhatsApp’ta olmayan bir başka Line özelliği ise zaman tüneli oluyor. Uygulamanın bu kısmında tıpkı sosyal medya gibi fotoğraf, video ve içerik paylaşımı yapabiliyorsunuz. Arkadaşlarınız ise bu paylaşımlara yorum yapabiliyor ve beğenide bulunabiliyor.

Line içinde canlı yayın yapmak

Tıpkı sosyal medya uygulamalarında olduğu gibi Line uygulamasında da canlı yayınlar yapabiliyorsunuz. İzleyiciler canlı yayınlarınızda yorum yapabiliyor veya emoji bırakabiliyorlar.

WhatsApp’a göre daha büyük dosya paylaşımları

Line uygulamasında 300 MB’a kadar dosya gönderme genişliği bulunuyor. WhatsApp tarafında ise bu rakam 100 MB seviyesinde yer alıyor. Günümüzde fotoğraf ve video kaliteleri yükseldiği için bu noktada yüksek gönderim kapasiteleri her zaman daha işlevsel oluyor.

Ünlü ve marka hesap paylaşımları

Line içerisinde ünlü isim ve markaların hesapları bulunuyor. Bu noktada bu isimlerin içerik paylaşımlarını takip edebilirsiniz.


Az bilinen Instagram özellikleriAz bilinen Instagram özellikleri
Android'leri mobil oyun konsolu haline getiren Razer Junglecat duyurulduAndroid'leri mobil oyun konsolu haline getiren Razer Junglecat duyuruldu

PAYLAŞ