LİDAR kameralı iPhone 12 geliyor - Haberler - indir.com

LİDAR kameralı iPhone 12 geliyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 3 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-07 17:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Apple'dan yaz sonu itibariyle tanıtımını gerçekleştireceği en çok merak edilen akıllı cihaz modeli iPhone 12 Pro için LİDAR tarayıcının detayları netleşmiş gibi gözüküyor. Şöyle ki Apple 2020 yılının son aylarında dört farklı yeni iPhone 12 modelinin tanıtımını gerçekleştirecek. iPhone 12 ailesinin en üst modelleri olan iPhone 12 Pro ve 12 Pro Max, sağlam kaynaklardan elde edilen bilgilere göre kesin olarak gelişmiş düzeyde bir LİDAR tarayıcı ile beraber kullanıcıların beğenisine sunulacak. Cihazlar hakkında elde edilen bir diğer önemli bilgilerden diğeri ise modellerin AR yani artırılmış gerçeklik konusunda son derece iddialı olacağı gözler önüne seriliyor. 

Üçlü kamera sisteminin yanına yerleştirilen LİDAR, arka modülü tam olarak doldurmuş olarak gözükecek. Apple'ın ilk olarak yen iPad Pro modellerinde kullanmış olduğu LİDAR tarayıcı, Apple tarafından şu şekilde tanımlanıyor; "Çığır açan LiDAR Tarayıcısı, hiçbir mobil aygıtta daha önce mümkün olmayan becerileri mümkün kılıyor. Foton düzeyinde ve nano saniye hızında çalışan LiDAR Tarayıcısı, etraftaki nesnelerin mesafesini 5 metreye kadar ölçebiliyor ve hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabiliyor." Söz konusu bu sistem sayesinde derinlik haritası çıkarılabiliyor ve bu sayede de sanal objelerin gerçek hayata çok daha iyi konumlanması sağlanıyor. 

Yenilenen tasarımıyla ses getiren iPhone 12 konseptiYenilenen tasarımıyla ses getiren iPhone 12 konsepti

Serinin Max modelinde özel bir kamera daha bulunacak

iPhone 12 Pro ailesinin Max modelinde diğerlerine göre özel bir kamera donanımına daha yer verilecek. Geçtiğimiz hafta sızıntılar il beraber ortaya çıkan bilgilere göre 6,7 inç 120 Hz OLED ekran özelliğine sahip olan 12 Pro Max modelinde sensör tabanlı görüntü sabitleme özelliği de yer alacak. Yeni tasarlanan bu telefon yerleşik hareket sensöründen almış oldukları verileri hesaplayacak ve sensöre karşı özel bir hareket oluşturacak şekilde hareket sağlayacak. Bu sayede görüntü sabitleme performansının çok iyi olacağı düşünülen bu kaliteli telefon, bu sistemi hem video yanında hem de fotoğraf yanında da aktif olarak kullanabilecekler. 

 


iPhone 12 Pro'nun iddialı kamera detayları!iPhone 12 Pro'nun iddialı kamera detayları!
iPhone 12 Pro Max modelerindeki dikkat çeken kamera donanımıiPhone 12 Pro Max modelerindeki dikkat çeken kamera donanımı
iPhone 12'nin çentiksiz ekran tasarımı sızdırıldı!iPhone 12'nin çentiksiz ekran tasarımı sızdırıldı!

PAYLAŞ