LibreOffice 5.0 Çıktı, Hemen indir! - Haberler - indir.com

LibreOffice 5.0 Çıktı, Hemen indir!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 17 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-06 11:30:00
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Donanım

Açık kaynak kodlu ve ücretsiz ofis programı olarak bilinen LibreOffice, 5.0 güncellemesi ile kullanıma sunuldu. Windows 10 desteğiyle birlikte gelen LibreOffice 5.0'da kullanıcı arayüzü de geliştirilmiş durumda.

LibreOffice'in 4. sürümü dünya üzerinde 80 milyondan fazla insan tarafından kullanılıyor ve programın açık kaynak kodlu olması kullanımı yaygınlaştıran asıl neden. Writer, Calc, Impress, Draw, Math ve Base isimli programları içeren paket program, 110 farklı dil desteği sunuyor. LibreOffice programıyla birlikte yazı yazma, tablo oluşturma, sunum hazırlama, çizim yapma, matematiksel işlemler yapma ve form hazırlama işlemleri yapılabiliyor.

LibreOffice 5.0 sürümü birçok yenilik içeriyor. Kullanıcı arayüzü geliştirilen programda, ekran alanı 4. sürüme göre daha verimli kullanılmış. İkonlarda değişiklikler yapılan programda üst ve yan menü eskiye göre biraz daha geliştirilmiş. Bu sayede daha kullanıcı dostu bir arayüz oluşturulmuş.

Ayrıca program geliştirilmiş filtrelerle daha iyi dokümanlar hazırlama imkanı sunuluyor. LibreOffice 5.0'ın Linux, MacOS X ve Windows ile tam uyum sağlaması dikkat çeken özellikleri arasında. 

LibreOffice dokuman programı, Microsoft Office ve Apple iWork'e güzel bir alternatif olacak cinsten özellikler içeriyor. Eğer açık kaynak kodlu bir ofis paket programına ihtiyacınız varsa size uygun bir seçenek olacaktır.





PAYLAŞ