Libra'nın Duyurulmasıyla Bitcoin Uçuşa Geçti - Haberler - indir.com

Libra'nın Duyurulmasıyla Bitcoin Uçuşa Geçti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 48 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-06-24 12:22:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Sosyal Medya

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz günlerde Facebook kripto parası Libra’yı tanıtmıştı. Büyük şirketlerinde kurucu üye olarak destek verdiği Libra günden güne yeni bir destek alarak gelişmeye devam ediyor. Kripto para alanında büyük bir gelişme yaratması beklenen Libra’nın piyasaya çıkması için henüz zamana ihtiyaç olsa da, Bitcoin oranlarına şimdiden yansıdı.  

Cumartesi günü Bitcoin’in değeri, 11.000 doların üzerine çıktı.  Bitcoin’de yaşanan bu yükselişin ardından Coindesk’ten gelen fiyat endeksine göre madeni para pazarı da bu artıştan etkilenerek 193,6 milyar dolara erişti. Bu durum 9 Haziran’da 1.600 dolar değerinde olan Bitcoin fiyatına göre oldukça keskin bir fiyat artışı oldu. 

Bitcoin 2018 Temmuz'dan Sonraki En Yüksek SeviyesindeBitcoin 2018 Temmuz'dan Sonraki En Yüksek Seviyesinde

Bitcoin’in Değeri Büyük Bir Artış Gösterdi 

Libra Coin Hakkında Bilmeniz Gereken 5 Bilgi

Libra’yı ise Bitcoin’den ayıran en büyük farklardan bir tanesi, değerinin tutarlı kalması beklenen bir para birimi olması. Facebook, kripto parası olarak piyasaya süreceği Libra ile ilgili olarak, istikrarlı merkez bankalarından gelen para birimleri içerisindeki kısa vadeli hesaplar ve devlet menkul kıymetleri gibi, daha düşük değerli varlıklar ile destekleneceğini açıklamıştı. Şirketin bu konuda ki hedefi, Libra’yı geleneksel para birimleriyle karşılaştırılabilir bir değerde tutar, blok zincir özelliğine sahip olan bir para birimi oluşturmak. 

Facebook'un Kripto Parasına İtiraz Geldi!

Bitcoin birimde olan bu yükselme ise 11.000 dolar seviyesine yükselmesi, Bitcoin sahiplerini mutlu etse de, Bitcoin’in 2017 senesinde 19.000 dolara seviyesine ulaştığını hatırlarsak, Bitcoin’in eski ihtişamına erişmediğini söyleyebiliriz. Ancak bu yükselmenin aynı zamanda kripto para birimi piyasasının gelecek vadettiğini gösterdiğinin de altını çizmek gerek. 

 

 


Edirne'de Kaçak Bitcoin Madencileri Yakalandı!Edirne'de Kaçak Bitcoin Madencileri Yakalandı!
Facebook Calibra Logosu Çalıntı ÇıktıFacebook Calibra Logosu Çalıntı Çıktı

PAYLAŞ