Libra'daki belirsizlik projeyi çıkmaza sokuyor - Haberler - indir.com

Libra'daki belirsizlik projeyi çıkmaza sokuyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-27 19:00:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Kripto Para

Facebook’un Haziran ayında duyurduğu Libra parasıyla ilgili olarak gereken izinleri henüz alamamış olması iş birliği yaptığı kuruluşları kaybetmesine neden olabilir. Duyuruyla birlikte tepki çeken ve denetleneceği söylenen Libra para ile ilgili gerekli izinlerin alınamaması Facebook’u bu konuda destekleyen şirketleri bezdirdi. 

Yaklaşık iki senedir Facebook’un kendi kripto parasını çıkaracağına dair söylentiler dolanıyordu. Bu konu hakkında net bir açıklama getirmeyen şirket 2019’un 2. çeyreğinde kripto parasını resmi olarak duyurmuştu. Facebook’un Libra adını verdiği kripto parası borsa dünyasını da hareketlendirmiş ve birçok destekçi bulmuştu. Ancak bu konuda bazı çekinceler de vardı.  

Milletvekilleri, Facebook Libra'ya savaş açtıMilletvekilleri, Facebook Libra'ya savaş açtı

Libra Finansal Sistemi Değiştirecek

Hatırlarsanız ABD Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi Başkanı Maxine Waters ise Libra’nın ABD Kongresi tarafından incelenme süreci bitine kadar Facebook’a durma çağrısında bulunmuştu. Konuyla ilgili olarak Amerika Birleşik Devletleri Merkez Bankası Başkanı Jerome Pewoll’de Libra’nın denetimin tek bir elde olmamasına dikkat ederek Libra’yı yakından inceleyeceklerini açıklamıştı. 

Libra destekçi mi kaybedecek? 

Financial Times’ta Libra ile ilgili olarak bugün yayınlanan rapora göre Libra’ya destek veren bazı şirketler bu projenin denetimlerin engeline takıldığı düşüncesiyle yola çıkarak Libra’dan geri çekilip çekilmemeyi aralarında tartışmaya başladı. 

Libranın iş birliği yaptığı şirketler arasında Mastercard, Visa, Uber ve Spotify gibi 28 dev şirket daha yer alıyor. Ancak Libra’nın takıldığı engeller ve yaşanan belirsizlikler destekçilerin üzerinde sert bir baskıya da neden oluyor. Bunun yanı sıra Libra’ya destek veren şirketlerin kamu desteklerini kaybetmeye başladıkları da iddia ediliyor.  

Libra'nın Duyurulmasıyla Bitcoin Uçuşa Geçti

Amerika başta olmak üzere birçok ülke yönetimi kripto para biriminin avantajlarından dez avantajlarının daha fazla olacağı görüşünde. Libra’nın vergi kaçakçılığı ve kara para aklama gibi alanlarda kullanılabileceğinin altını çizen yasa savunucuları, Libra’nın kullanıma açılmasıyla birlikte finansal istikrarın bozulmasının olası riskler arasında olduğunu savunuyor. Bu durumda Libra’nın gereken izinleri almasına engel olan en büyük noktalardan biri. Henüz gereken denetimleri tamamlamamış olan Libra’nın Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Dold Trump tarafından da onay görmediğini hatırlatalım. Eğer Libra yakın zamanda onay alamaz ve destekçi şirketlerde kamuoyundan tepki almaya devam ederse Facebook’u bu konuda destekleyen şirketlerin geri çekilmeye başlayacağını söylemek yanlış bir varsayım olmaz. Henüz akıbeti belli olmayan Libra ile ilgili haberleri aldıkça sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz. 


İlgili uygulamalar
İngiltere'den Librayı inceleme talebi geldiİngiltere'den Librayı inceleme talebi geldi
Facebook'un Libra dolandırıcılarıyla başı dertteFacebook'un Libra dolandırıcılarıyla başı dertte

PAYLAŞ