LG ve Sony telefonları satılmıyor - Haberler - indir.com

LG ve Sony telefonları satılmıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 1 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-08-01 12:03:03
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Akıllı cihaz sektörünün gelişmesi ile beraber cep telefonu üretimi ile ilgilenen şirketler arasında ciddi bir rekabet ortaya çıktı. Bazı şirketler bu rekabetten olumlu bir şekilde faydalanırken bazıları ise rekabete yenik düştü ve satış oranlarında azalma yaşandı. Bu durum ile karşı karşıya kalan hem Sony hem de LG şirketi, şu son üç aylık dönemde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre çok daha düşük oranda akıllı cep telefonu satışı gerçekleştirdi. Söz konusu bu azalma gerçeğini iki şirketin açıklamış oldukları en son çeyrek finans rakamları sayesinde görüyoruz. Akıllı cihaz üretimi konusunda uzun zamandır sektörde yer alan LG şirketinin, akıllı cep telefonu biriminin satış oranlarının bir önceki yıla göre aynı çeyrekteki rakamlara göre yüzde 21 oranında azaldığını gösterdi. Sony şirketinde ise yaşanan düşüş yüzde 30 oranına yakın oldu. 

Bazı şirketler yaşanan teknolojik gelişmelerde olumlu bir şekilde yararlanırken bazı şirketler ise bu şirketlerin gölgesinde kaldı. Bu durum ile karşı karşıya kalan şirketler arasında LG ve Sony yer alıyor. İki şirketin de geçtiğimiz yıla oranla bulunduğumuz dönem içerisindeki satış oranlarında düşüş yaşandı. Şöyle ki LG, üst segment 4G özellikli modellerin yavaş satış seyrederken, bu satışların ve ana akım ürünlerinde yoğun pazar rekabetinde sorumlu gösteriliyor. Söz konusu bu şirket, yılın gerisinde kalan çeyrek dönem için 5G telefonu LG V50  adlı akıllı cihazınızı yurt dışında satışa sundu. Bunun yanı sıra aynı zamanda Sony şirketi de akılı cep telefonu satış oranlarını bu yıl içerisinde 5 milyondan 4 milyon birime düşürdüğünü açıkladı. 

Sony, Microsoft ve Nintendo'dan Amerika'ya Protesto Geldi!Sony, Microsoft ve Nintendo'dan Amerika'ya Protesto Geldi!

Düşüş seyreden bu rakamlar, söz konusu bu düşüş yaşayan her iki şirketin de üst segment modellerini duyurduğu bir süreçte daha da endişe uyandırıcı oluyor. Uzun süredir sektörde yer alan Sony, 21.9 görüntü oranlı ekranı ile beraber oldukça uzun görünen akıllı cep telefonu Xperia 1 modelli akıllı cihazı yurt dışında sayışa sunduğunu açıkladı. LG şirketi de 5G özellikli akıllı cihazının yanı sıra LG G8 adlı akıllı cihazını yurt dışında satışa çıkardığının bilgisini verdi. Sony şirketinin akıllı cep telefonları artık ülkemizde satışa sunulmazken LG G8S çok kısa zaman sonra ülkemizde yerini alacak. 

Teknoloji dünyasında gelişim sağlanırken aynı zamanda bazı şirketlerde bu durumdan olumsuz etkilenerek sayış oranlarında düşüş yaşanıyor. Hem LG hem de Sony şirketinin geçtiğimiz yıla oranla bu yıl içerisinde ciddi anlamda bir düşüş yaşandı. Oldukça ciddi düşüş rakamları ile karşı karşıya kalan bu şirket bazı akıllı cihazlarını yurt dışında satarken ülkemizde satışa sunmuyor. Her geçen gün değişim gösteren akıllı cihaz sektörü bazı şirketlerin daha da gelişmesini ve büyümesini sağlarken bazıları ise günden güne tükenişe geçiyor. Geçtiğimiz yıl ile bu yılki satış rakamlarına baktığımızda Sony ve LG bu durumdan kötü etkinlenmiş gibi gözüküyor. Rakiplerinin karşısında geri planda kalan bu iki şirketi gelecek günlerde nelerin beklediği elbette ki belirsiz. 

 

 


Sony Xperia F detayları ortaya çıktı! İşte Xperia F özellikleriSony Xperia F detayları ortaya çıktı! İşte Xperia F özellikleri
Sony'nin rulo ekranlı telefonu sızdırıldıSony'nin rulo ekranlı telefonu sızdırıldı
Sony Xperia 2 tasarımı kendini gösterdiSony Xperia 2 tasarımı kendini gösterdi

PAYLAŞ