LG ve Google İşbirliği İle OLED VR Ekran Geliştirildi - Haberler - indir.com

LG ve Google İşbirliği İle OLED VR Ekran Geliştirildi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-05-23 18:20:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Sanal ve arttırılmış gerçeklik gözlüklerine yönelik yeni geliştirmeler görmeye devam ediyoruz. Son dönemlerde çıkan gözlüklerde düşük ekran çözünürlüğü en büyük problemlerden birisi olmuştu. Ancak şimdi ise bu sorunlara çözüm niteliğinde Google ve LG cephesinden yeni bir haber geldi. Bu kapsamda iki marka bir iş birliğine giderek Display Week 2018 etkinliğinde tanıtılan OLED ekran modeli 4.3 inç büyüklüğünde. Bu ekran ayrıca dünyanın en yüksek çözünürlüklü OLED gözlük ekranı olurken 120 Hz yenileme hızı ve 3840 x 4800 piksel çözünürlük sunuyor.

Rakip markaları sanal gerçeklik gözlüklerine baktığımızda ise henüz bu seviyelere ulaşılamadığı gözüküyor. Maksimum oranda 2K veya Full HD gibi çözünürlükler görmüştük. Bu Google ve LG üretimi OLED ekran ile hem VR hemde AR çözümleri tarafında 120 x 96 görüş alanı kullanılabilecek. Google'ın yapmış olduğu araştırmalarda insan gözünün maksimum sınırının 9000 x 9600 çözünürlük ile 160 x 150 görüş alanı olduğu ifade ediliyor.

Bir mobil cihazda ise ekran yenileme hızı 75 Hz seviyesine düşürülmesi gerekiyor. Fakat bu yeni modelin henüz rakipler ile kıyaslanamayacağı biliniyor. Bakalım bu yeni sanal gerçeklik gözlüğü ne gibi yetenekler sunacak yakın zamanda göreceğiz.





PAYLAŞ