LG Tamamen Çerçevesiz Telefon Patenti Aldı - Haberler - indir.com

LG Tamamen Çerçevesiz Telefon Patenti Aldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 42 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-05-24 11:50:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2017 Yılı ile beraber akıllı telefon tasarımlarında radikal bir değişiklik gördük ve görmeye devam ediyoruz diyebiliriz. Öyle ki LG tarafından G6 ve Samsung cephesinden Galaxy S8 modelleri ile beraber çerçevesiz yapıya sahip akıllı telefon modelleri görmeye başladık. Bu noktada sıkı bir rekabet içerisine giren şirketlerden olan LG cephesinden yeni bir atak geldi diyebiliriz. Bu noktada LG yeni almış olduğu bir patent ile önümüzdeki nesillerde tanıtacağı cihazlarında tamamen çerçevesiz ekranlı modeller çıkarabileceğinin sinyallerini verdi. LG'nin G serisi haricinde piyasada bulunan V serisi modellerinde bilindiği üzere ön yüzeyde çift bir ekran bulunuyor.

Ana ekranın üst bölümünde yer alan ikinci bir küçük ekran ile bazı bildirimleri görebiliyoruz ve bazı uygulama kısayolları ekleyebiliyoruz. Ancak V serisinin son cihazı olan V20 modeli ile yine çerçevesiz bir yapı görmediğimizden ötürü iki ekranın birbirlerinden keskin bir şekilde ayrıldığını görebiliyorduk. Bu ekran farklılığı ise estetik duruma uymuyordu. Ancak LG'nin almış olduğu yeni çerçevesiz telefon patenti ile beraber LG V30 cihazlarında bu durumlar ile karşılaşmayacağıza benziyor. Yeni patent ile beraber yeni modellerin alt kısmındaki ufak bir çerçeve haricinde neredeyse çerçevesiz modeller görmeye başlayacağız.

Cihazın ön kamerası ise üst bölümün tam orta kısmında bulunacak ve ikinci ekran için özel bir yer ayrılmayan bu cihazda ekran ön kameranın sağ yada sol bölümlerinde yer alacağa benziyor. Patent içeriğinde ise bu kısımdan ana menü, telefon, mesajlaşma ve müzik dinleme kısayollarının bulunacağı ifade ediliyor. Ancak bildirimler ve saat-tarih bilgileri gibi durumlarında bu ekran ile gözükebileceğini söyleyebiliriz. LG söz konusu bu tasarımı kullanacak mı yada bu patent ile farklı işlere mi girişecek göreceğiz.

 





PAYLAŞ