LG Mobile Yine Zarar Etti - Haberler - indir.com

LG Mobile Yine Zarar Etti

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 29 ''   Yayınlanma Zamanı : 2017-10-11 21:00:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Akıllı telefon pazarının çeşitli modelleri ile başarılı olan şirketi LG tarafı bir türlü mobil tarafta istediği seviyelere erişemiyor. LG G6, LG Q6 ve LG Q8 gibi modeller ile piyasayı çeşitlendiren şirket buna rağmen yılın üçüncü çeyreğini mali kayıplar ile kapattı. 2017 yılının üçüncü çeyrek dilim dönemide geride kalırken şirketlerin mali raporlarına dair bilgiler açıklanmaya başlandı. Bunlardan biri olarak LG resmi duyurusu ile üçüncü çeyrek ile alakalı raporları ve tahminleri paylaştı. LG tarafından paylaşılana göre şirketin genel rakamlarına baktığımızda büyük bir sıçramanın olduğunu görüyoruz.

Özellikle beyaz eşya ve ekran taleplerinin artması ile beraber üçüncü çeyrekte 13 milyar dolar bir gelir bekleniyor. Geçen yıla göre ise yüzde 15 seviyesinde bir artışın olduğunu dile getirelim. Faaliyet karı noktasında ise 450 milyon dolar seviyesinde bir rakamın olması beklenirken yıl bazında ise yüzde 82'lik bir artışın yaşanması  bekleniyor. Şirket genelinde rakamlar olumlu olarak gözüksede LG Mobile tam anlamıyla şirketin beklentilerini karşılayamıyor. Üçüncü çeyrekte bu bölüm yine zarar etti ve 176 milyon dolarlık bir zarar ile geçen yıl ki 117 milyon dolarlık zararın üstüne çıkılmış oldu.

LG G6 serisiyle beraber gelen LG Q6 ve Q8 modelleri düşük satış rakamlarında kaldı ve LG V30'un istatistikleri ise dördüncü çeyrek tablolarına yansıyacak. LG genel anlamdaki faaliyetleri ile kar elde etsede mobil bölümün zararı sürüyor. Yılın dördüncü çeyreği ile LG V30'un neler sunabileceği merakla bekleniyor.





PAYLAŞ