LG katlanabilir televizyon için çalışmalara başladı - Haberler - indir.com

LG katlanabilir televizyon için çalışmalara başladı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 45 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-22 12:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Son zamanlarda popüler olmasıyla sık sık adından söz ettiren katlanabilir telefonlarda yer alamayan LG, karlanabilir telefon üretemeyince televizyonunu yapmaya karar verdi. 

Telefon sektöründen çekilmesi ile beraber katlanabilir ekranlı telefon konseptine de son veren LG, esas ustalık alanı olan TV pazarında yandan katlanma özelliğine sahip olan yeni bir OLED TV patenti altı. Her ne kadar LG daha öncesinde de katlanabilir TV tasarlanmış olsa da, yeni patenti alınan TV şu zaman kadar gelenlerin dışındadır. Yabancı teknoloji basınında yer alan raporlara göre Güney Kore'nin dev TV üreticisi LG, The Hague International Design System isimli endüstiriyel tasarım kısmında bir tasarım patenti bulunuyor. "Yuvarlanabilir ekranlı televizyon" (yada resmi haliyle "Television with rollable display") adını alan bu patent ile beraber TV'nin hoparlör şeklindeki kenar kısımları tutarak iç kısmı uzatılıyor ve bu sayede de TC geniş bir hal alıyor. 

Telefondan sonra televizyon!

LG'nin daha önce sunmuş olduğu LG Signature OLED TV R'yi zaten bundan 2 yıl öncesinde kullanıcıların karşısında çıkmıştı. Yeni patenti alınan model ise LG Signature OLED TV R'den farklı olarak daha kompakt, aynı zamanda dikine doğru açılmak yerine yatay düzlemde genişleme özelliğine sahiptir. Kapatıldığında ise ayağı ile beraber T şeklinde görünen bu cihaz ile ilgili olarak maalesef ki çok fazla bilgi bulunmuyor. Elde edilen sızıntı bilgilere göre cihaz OLED bir panele sahip olacak ve 16:9 görüntü formatına sahip olacak. Buna ek olarak ise cihazın 4K çözünürlük ile geleceği düşünülüyor. LG'nin bu tasarım dilinin Ekim 2020'de tanıtılan TCL'in CSOT Rollable TV'ye benzediğini söylemek pek de yanlı olmaz. Şirketin şu an için bu ürünü bir prototip olarak mı tasarladığı yoksa gerçekten de bu şekilde bir ürün mü tasarladığı şu an için bilinen bir durum değildir. 

 





PAYLAŞ