LG katlanabilir telefonların camını daha sağlam bir hale getirmeyi planlıyor - Haberler - indir.com

LG katlanabilir telefonların camını daha sağlam bir hale getirmeyi planlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-09-08 13:00:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bükülebilir cam teknolojisinin geliştirilmesi ile beraber ilerleyen dönemlerde elektronik cihazlarda yeni bir dönem görebiliriz. Günümüzde katlanabilir akıllı telefonlar üzerine geliştirmeler devam ederken, geleceğin bu yönde ilerlemesi bekleniyor. Şuan için katlanabilir telefonlarda kullanılan bükülebilir camların üzerinde, katlandığında kırılmaması için fabrikada yerleştirilen plastik koruyucular bulunuyor. Ancak teknoloji şirketi LG, bunun yerine plastiği geliştirerek aracıyı ortadan kaldırmak istiyor. Şirket, cam kadar sert olacağını ancak çatlama sorunu olmadan kullanma imkanı sağlayacağını iddia etiği bir kapak malzemesi olan Real Folding Windows yani Gerçek Katlanır Pencere adlı bir teknolojiyi duyurdu.

LG’den yeni esnek ekran teknolojisi

En iyi LG telefonlarıEn iyi LG telefonları

LG konu hakkında yayınlamış olduğu basın bülteninde bu işin sırrı hakkında net bir bilgi vermiyor. Sadece bir plastik film tabakasının her iki tarafını kaplamak için kullandığı yeni bir malzeme olduğunu, daha doğrusu PET film kullandığını söylüyor. PET maddesini plastik şişelerden bilirsiniz. Burada temel fikir, bu kaplamayı plastiğe uyguladığınız ve daha sonra bu kaplama malzemesini esnek bir OLED panele uygularsanız, daha uzun süre dayanan bir katlanır ekranınız olur ve günümüzün katlanabilir cihazlarından daha az derece fark edilir bir kırışıklık ortaya çıkar. LG, fiyat noktasında bu teknolojinin daha rekabetçi olacağını ifade ediyor.

Aslında baktığımız zaman LG, kaplamalı PET’in dizüstü bilgisayarlar, tabletler ve katlanabilir ekranlı telefonlarda çalışabileceğini söylüyor. Samsung’un Galaxy Z Flip, Z Fold ve Moto Razr modellerinde olduğu gibi ekranın sadece içe doğru değil, dışa doğru katlandığı cihazlar için de bu teknolojinin kullanılabileceğini düşünüyor. Diğer yandan şirket, ekranın katlanan kısımlarında meydana gelen katlama çizgilerinde önemli iyileştirmeler gördüğünü söylüyor. Bu teknoloji baktığımız zaman prototiplerde ve patent başvurularında gördüğümüz tuhaf katlanabilir yapılı telefon tasarımlarından çok daha fazlasını sunabilir.


LG Ekran Teknolojisini Geliştirmek İçin 2,8 Milyar Dolarlık Yatırım YaptıLG Ekran Teknolojisini Geliştirmek İçin 2,8 Milyar Dolarlık Yatırım Yaptı
LG Yeni Oyun Monitörünü Duyurdu!LG Yeni Oyun Monitörünü Duyurdu!

PAYLAŞ