LG, iPhone satışı yapacak - Haberler - indir.com

LG, iPhone satışı yapacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-06-18 13:15:02
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Teknoloji

Mobil sektörden çekilme kararı alan LG, Apple ile özel bir ortaklık yaparak mağazalarında iPhone ürünlerine yer verebilir.

Business Korea'da yer alan yeni bir gelişmeye göre LG ve Apple arasında Kısa bir süre içerisinde ortaklık açıklaması yapılacak. Telefon sektöründe beklentileri bulamayan ve bu nedenle sektörden çekilme kararı alan LG, buna rağmen pek çok farklı noktadaki mağazasında üretilen ve satılmayan telefonlar için satış sürecini devam ettiriyor. Mağazalarındaki istihdamı da sürdüren şirket, mevcut boşluğu doldurabilmek adına Apple ile yeni bir stratejik anlaşma imzalayabilir. Apple ile LG’nin pek çok farklı konuda ortak çalışmalar yaptığı ve LG’nin tedarikçi olarak bu anlaşmalarda yer aldığı biliniyor. Bu bakımdan iki şirket arasında iPhone satışları için ortak bir çalışmanın yapılması sürpriz olmayacak. Mağazalarındaki iş gücünü devam ettirmek ve mevcut anlaşma ile ekonomik anlamda da kazançlı olmak isteyen LG böyle bir anlaşmaya sıcak bakıyor.

LG telefon üretimini tamamen sonlandırdıLG telefon üretimini tamamen sonlandırdı

Sadece iPhone ile sınırlı kalmayabilir!

Konuyla ilgili farklı kaynaklarda yer alan diğer haberlerde ise mevcut anlaşmanın sadece iPhone modelleri ile sınırlı kalmayacağı belirtiliyor. Bu bakımdan Apple tarafından geliştirilen iPhone modellerinin dışında iPad, Apple Watch ve farklı bilgisayarlar LG mağazaları aracılığıyla tüketicilere sunulabilir. 

Haberde konu ile ilgili LG Electronics yetkilisinin görüşlerine de yer verilirken, iki şirket arasında mevcut satışa yönelik görüşmenin yapıldığı doğrulandı. Ancak iki şirket de şu an için resmi olarak kesin karar vermiş durumda değil. Bu nedenle önümüzdeki günlerde yapılacak yeni görüşmeler ile birlikte anlaşmanın duyurulması mümkün görünüyor.

Telefonlar için son satış tarihini 2021 yılının Temmuz ayı olarak belirleyen LG, bu tarihe kadar satışlarını devam ettirecek. Sadece Güney Kore'de 400'ü aşkın mağazası bulunan LG, Apple'ın daha fazla kullanıcıya ulaşabilmesi adına önemli bir fırsat olabilir. Ancak bugüne kadar hiçbir zaman böyle bir anlaşma yapmayan Apple’ın satış sırasındaki stratejik hamleleri, müşteri yaklaşımı ve desteği gibi pek çok farklı konuyu gözden geçirmesi gerekiyor. 400'ü aşkın mağaza ile Güney Kore'deki satışlarını arttırma potansiyelini değerlendirebilecek Apple, ülkedeki kullanım oranlarını da bu sayede yükseltebilir. 



PAYLAŞ