LG genişleyebilir ekranlı telefonunu iptal etme kararı aldı - Haberler - indir.com

LG genişleyebilir ekranlı telefonunu iptal etme kararı aldı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-02-24 13:01:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

Son birkaç yıldır Ar-Ge çalışmalarını arttıran LG’nin genişleyebilen ekranlı bir akıllı telefon modeli üzerinde çalıştığı biliniyordu ki şirketin bu akıllı telefon modelini yakın zamanda tanıtmayacağı öğrenildi.

Katlanabilir ekranlı akıllı telefon pazarı günden güne güç kazanmaya devam ederken LG’nin de bu pazara dahil olacağı söyleniyordu. Bunun için Ar-Ge çalışmalarına ağırlık veren şirket tanıttığı ilk katlanabilir telefonuyla fark yaratarak rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyordu ki yeni gelen bilgiler şirketin bu kararını askıya aldığını gösteriyor. Şirketin çalışmalarını şimdilik sonlandırmasının en büyük nedenin ise bu pazardaki araştırmalar için yüksek maliyetler ödemek zorunda kalması olabilir.

LG W41'in özellikleri ve render görüntüleri ortaya çıktıLG W41'in özellikleri ve render görüntüleri ortaya çıktı

CES 2021 fuarında standart katlanabilir ekranlı bir akıllı telefonun yanında bir de genişleyebilen ekranlı konsept bir tasarım üzerinde çalıştığını açıklayan LG’nin bu modelden vazgeçtiği iddiaları gündeme geldi.

LG katlanabilir ekranlı telefon modelini askıya aldı

LG’nin konsept tasarımı için BOE ile birlikte çalıştığı biliniyordu. Ancak şirketin mobil bölümü bir süredir kar edemediğinden LG’nin yüksek maliyetler nedeniyle bu tasarımdan vazgeçtiği söyleniyor. Konuyla ilgili bilgi veren kaynaklara göre standart bir katlanabilir ekran konseptinin geliştirme maliyeti 10 milyon dolara kadar çıkıyor. Genişleyebilen ekranlı telefon için bu kadar büyük bir yatırım yapmak istemeyen LG ise toplamda 100 bin civarında hacimli üretim yaptıracak ve sonrasında proje rafa kalkacak.

LG akıllı telefon pazarından çekilmeyecek

Ayrıca LG’nin bu kararının ardından BOE’nin de maliyet hesaplaması yaptığı ve LG ile çalışmaya son vermeyi düşündüğü de gelen bilgiler arasında. LG sadece tek bir modeli iptal etmekle kalmayıp genişleyebilir ekran haricinde iki katlanabilir telefon konseptini daha iptal etmiş durumda. Bir süredir Apple’ın katlanabilir ekranlı iPhone modeli için OLED ekran geliştiren şirketin, kendi konseptini bir kenara bırakarak Apple’ın geliştireceği ürünlere odaklanacağı konuşuluyor. Bunun en büyük nedeni ise şirketin mobil bölümünden kar elde etmek istemesi.

 

 


Apple katlanabilir iPhone için LG Display'le çalışıyorApple katlanabilir iPhone için LG Display'le çalışıyor
Resmi olarak tanıtılan LG W1 özellikleri ve fiyatıResmi olarak tanıtılan LG W1 özellikleri ve fiyatı

PAYLAŞ