LG Geliştirdiği Yapay Zeka Çipi ile Apple ve Google'a Rakip Olmaya Hazırlanıyor - Haberler - indir.com

LG Geliştirdiği Yapay Zeka Çipi ile Apple ve Google'a Rakip Olmaya Hazırlanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 46 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-17 23:02:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Teknoloji

LG, yapay zeka teknolojisiyle ortamı tanıyarak cihazların çalışmasını sağlayacak yeni bir çip üretti.

Yapay zeka teknolojisini cihazlara entegre etmek ve bu teknolojiyi kullanarak birçok alanda daha gelişmiş ürünler elde edebilmek için birçok firma çalışmalar yürütüyor. Bu firmalardan alanında ciddi çalışmalar yürüten isimlerden birisi de LG markası. LG, ThinQ markasıyla çok uzun zamandır yapay zeka gelişimi ile ilgili entegre çalışmaları sürdürerek, yapay zekanın tanımış olduğu tüm olanaklardan cihazlarında yararlanmak için elinden geleni yapıyor.

LG V30s modeli için Vision AI kamera özellikleriLG V30s modeli için Vision AI kamera özellikleri

LG’nin yeni yapay zeka çipi olan LG Neural Engine’yi gelecekte tüm teknolojik aletlerde kullanılabilmesi için geliştiriyor. Elektrik süpürgelerinden, buz dolaplarına kadar her ürün için uyumlu olması beklenen bu teknoloji çipin görüntü ve ses verilerini işlemesi planlanıyor.

LG yapay zeka teknolojileri ile ön plana çıkacak

LG Yapay Zeka Çipi

                                 

LG tarafından tasarlanan Neural Engine, bulut özelliğine bağlı olarak görüntü ve ses verilerini işleyecek olan bir teknoloji olarak karşımıza çıkıyor. Bu sayede çipin takıldığı cihazın, bulunduğu ortamı tanıyarak, bu doğrultuda kendi kendine ayarlar yapabilmesi ve kullanıcıların komut sistemiyle çalışması planlanıyor. LG Neural Engine’de dikkat çeken en büyük özelliklerden biri ise, bu teknolojinin bulut tabanını kullanmak ve öğrenme yetisini geliştirmek için internet bağlantısına ihtiyaç duymaması.

LG Yakında Yeni Yapay Zeka Ürünleri Çıkartacak

LG, Neural Engine için yapmış olduğu açıklamalarda, çipin ileri derecede gelişmiş güvenlik özelliklerine de sahip olduğunun altını çizdi. Bu sayede çip uzaktan kontrol etmeyi sağlayan korsan yazılımlardan korunarak, kişisel bilgilerin sızdırıldığı yazılımlara karşı dayanaklı bir hale geliyor.

Yapay zeka alanında önemli çalışmalar yürüten şirketin günden güne çalışmalarının ciddiyetini de gözler önüne seriyor. LG tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin önümüzdeki günlerde yapay zeka laboratuvarı açacağı açıklandı.

Aynı zamanda yürütmüş olduğu bu çalışmalar sayesinde ilerleyen dönemlerde LG'nin bulut tabanlı geliştirmelerden sıklıkla yararlanan Google ve Apple için de ciddi bir rakip olacağını söyleyebiliriz. Şirketin bu laboratuvarda sadece yapay zeka teknolojisini kullanarak ürünler geliştireceğini açıklaması, gelecek senelerde LG ürünlerinin yapay zeka teknolojisi için önemli bir noktada olacağını gösteriyor. 

 

 

 


LG G7 ThinQ Tanıtıldı! LG G7 ThinQ Tanıtıldı!
LG yeni Styler modelleri ile evlere yapay zekayı getiriyorLG yeni Styler modelleri ile evlere yapay zekayı getiriyor

PAYLAŞ