LG G8 Kullanıcılarını Avuç İçi Damarlarından Tanıyor - Haberler - indir.com

LG G8 Kullanıcılarını Avuç İçi Damarlarından Tanıyor

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-27 08:20:00
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Her geçen gün gelişerek akıllara durgunluk veren akıllı cihaz sektörü bu sefer de LG G8 le insanları şaşırtmayı başarıyor. Şöyle ki avuç içlerinde bulunan damarlar ile sizi tanımaya yönelik geliştirilen eşsiz LG G8 tasarım harikası olarak karşımıza çıkıyor. Merkezi Güney Kore olan teknoloji devi LG, son zamanlarda elde edilen verilere bakıldığında akıllı cihaz piyasasında biraz geride kaldığı gözüküyordu. Fakat bu durum LG'nin yeni yatırımlar ile karşımıza çıkmasına en değil. Her geçen gün gelişerek büyümeye devam eden LG firması son zamanların en çok ses getiren MWC 2019 etkinliğinde yeni amiral gemisi LG G8 ile karşımıza çıktı. 

LG G8 ThinQ hakkında yeni bilgiler geldiLG G8 ThinQ hakkında yeni bilgiler geldi

LG G8 Avuç içi tanıma sensörü ile geldi

Teknoloji firmaları arasında adından söz ettirmeyi başaran LG firması Şubat ayında düzenlenen MWC 2019 etkinliğinde LG G8 akıllı cihaz ile karşımıza çıktı. LG G8 ile avuç içi tanıma sensörü ile karşılaşıyoruz. Avuç içinde bulunan damarlar ile çalışan sensör sistemi G8 sayesinde karşımıza çıkarak son derece ilginç bir sistem olduğunu kanıtladı. Akıllı cihazlar kişisel amaçlı kullanması sebebiyle güvenlik konusu her zaman en önemli konular arasındaydı. Bu konu hakkında firmalar yıllardır milyonlarca dolarlık yatırımlar yaparak tasarladığı ürünlerin güvenlik seviyesini zirveye çıkarmaya yönelik bir politika izliyordu. Bu doğrultuda hareket eden ve oldukça sıra dışı bir çalışmaya imza atan LG firması G8 adlı akıllı cep telefonuna koyduğu avuç içi algılama sensörü ile elinizin içinde bulunan damarları algılayan bir sistem inşa etti. Teknoloji devlerinden Apple ve Samsung gibi firmalar bu zamana kadar ürünlerine yüz tarama ve tanımlama ya da ekrana gömülü parmak izi sensörü gibi çeşitli teknolojik adımlar atmıştı. Fakat LG'nin avuç içi tanıma sistemi Apple ve Samsung'un sistemlerini geride bırakacak gibi gözüküyor.

Avuç içinde bulunan damar haritasını çıkarıyor

Güvenlik mevzusuna özgün bir şekilde yaklaşan LG, yeni ürettiği akıllı cep telefonu G8 ile adından uzun söz ettirecek seviyede olacağa benziyor. Son zamanların en önemli teknoloji etkinliği MWC 2019'da LG G8 ThinQ modeli ile karşımıza çıkan firma, gelişmiş avuç içi tanımlama özelliği sayesinde oldukça büyük bir ilgi topladı. Elimizin içinde bulunan damarları tarayarak işlem yapma imkanı sunan, LG bu sayede akıllı cihazlarda kişiye özgü kimlik hazırlıyor. Bu eşsiz avuç içi tarama sistemi ön kamera eşliğinde çalışarak klasik hale gelen yüz ve parmak tarama sistemi zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. 

Bu özellik Hand ID olarak tanımlanıyor. Sistem kızılötesi ışıklar ile avuç içinin taramasını yaparak gözle görülmeyen damar yapısının 3B haritasını çıkarıyor. Bu sistem aslında yüz ve parmak izi yapısına benzer bir şekilde tasarlanmış olup güvenlik düzeyini kusursuz hale getirmek amacıyla geliştirilmiştir. Özellikten faydalanmak adına ilk olarak avuç içi haritanızı cihaza tanımlamanız gerekiyor. Ardından ekranın kilitli olan cihazınıza yakından avucunuzu gösterdiğiniz taktirde kilit ortadan kalkacaktır. Bunu kullanmak istemezseniz cihazın parmak okuma sistemi de diğer LG cihazlarda olduğu gibi cihazın arka kısmında yer alıyor. 


LG G8 ThinQ, G7 Benzerliği İle Tepkileri ÇekiyorLG G8 ThinQ, G7 Benzerliği İle Tepkileri Çekiyor
LG G8 ThinQ Beklenen Batarya Değeri Ortaya ÇıktıLG G8 ThinQ Beklenen Batarya Değeri Ortaya Çıktı
LG G8 ThinQ Yenilikçi Ekran TeknolojisiLG G8 ThinQ Yenilikçi Ekran Teknolojisi

PAYLAŞ