LG G7 ThinQ'nun batarya ömrü nasıl uzatılır? - Haberler - indir.com

LG G7 ThinQ'nun batarya ömrü nasıl uzatılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-02-22 12:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Güney Koreli şirket LG’nin son amiral gemisi cihazlarından birisi olan LG G7 ThinQ cihazında yaşanan bataryanın çabuk tükenme sorununa yönelik çözüm önerilerinde bulunacağız. Her geçen yıl akıllı telefonlarda birçok gelişim görmeye devam ediyoruz. Bu gelişimler ağırlık olarak cihaz performansları ve kamera tarafında yaşanıyor. Özellikle son yıllarda üreticilerin tasarım noktasında da çerçevesiz cihazlar üretmek adına çeşitli hamleler yaptığını görüyoruz. Ancak batarya tarafında beklenen atılım bir türlü gerçekleşebilmiş değil. Ancak LG G7 ThinQ modeli için vereceğimiz çözüm önerileri ile beraber bataryanızın çabuk bitmesinin önüne geçebilirsiniz.

LG G7 ThinQ batarya tükenme sorun ve çözümleri

LG Geliştirdiği Yapay Zeka Çipi ile Apple ve Google'a Rakip Olmaya HazırlanıyorLG Geliştirdiği Yapay Zeka Çipi ile Apple ve Google'a Rakip Olmaya Hazırlanıyor

Arka plan eşitlemeyi devre dışı bırakma

LG G7 ThinQ modelinde kullanmadığınız bir uygulama bile cihazın arka planında çalışmaya devam edebilir. Ancak bu uygulamaları devre dışı bırakmak batarya performansına önemli bir katkıda bulunacaktır. LG G7 cihazınızdan Ayarlar menüsüne girdikten sonra Hesaplar kısmına dokunabilir ve daha sonra ihtiyacınız olmayan uygulamalar için eşitlemeyi devre dışı bırakabilirsiniz. Ayrıca Facebook’un arka plan eşitlemesini de devre dışı bıraktığınızda piliniz önemli şekilde performansta artış sağlayacaktır.

LG G7 ThinQ güç tasarruf modu

LG G7 ThinQ modelinin sahip olduğu güç tasarruf modu ile beraber bataryanın hızlı tükenmesinin önüne geçebilirsiniz. Cihazı güç moduna aldığınız zaman cihazın arka plan verileri kapanacak ve GPS’de devre dışı kalacaktır. Ayrıca aldığınız bildirimler kısıtlanarak cihazın en uzun şekilde pilinin dayanması şeklinde optimize olacaktır. Düşük güç modu cihaz belli bir pil düzeyine ulaşınca otomatik olarak aktif olacaktır.

Bluetooth, LTE ve Konum devre dışı bırakın

Kullanmadığınız zaman konum izleme ve Bluetooth bağlantılarınızı açık bırakırsanız, cihazınız fazladan pil tüketecektir. Bu özelliği kapatmanız ise sizlere oldukça fazla tasarruf sağlayacaktır. Konum servisinin özellikle açılması gerektiği noktalarda açılmasını öneriyoruz.

Wifi’yi devre dışı bırakın

Mobil veriniz açıkken gün boyunca Wi-Fi servisinizi açık bırakırsanız pil ömrünüz tükenecektir. Cihaz modemi sürekli bir şekilde Wifi taraması gerçekleştirecek ve bu durum ise pilin azalmasına sebep olacaktır.

Launcher uygulaması kullanmayın

Launcher tema uygulamaları sürekli bir şekilde arka planda çalıştığı için cihazda aşırı şekilde pil tüketimi yapacaktır. Ayrıca büyük bellek yeri kapladığı için cihazın ağırlaşmasına sebep olacaktır. Bu noktada Launcher kullanmanızı önermiyoruz.

İnternet paylaşımını azaltın

Akıllı telefonlarda internet paylaşım özelliği bulunuyor. Bu sayede çevrenizdeki kişilere cihazınızdan internet paylaşımı yapabiliyorsunuz. Ancak bu durum oldukça fazla pil tüketeceği için LG G7 ThinQ cihazınızda bu özelliği kullanmanızı azaltmayı öneririz.

LG G7 ThinQ’yu sıfırlayın

LG G7 ThinQ modelinizde cihazınızı sıfırlama işlemi yaparak pil tüketiminizin sorunun çözebilirsiniz. LG G7 modelini fabrika ayarlarına çevirerek olabilecek yazılım sorunlarını çözmüş olacaksınız. Bu sorunlar arasında pilin hızlı tükenmesi de yer alıyor. Sıfırlama işlemi öncesinde cihazınıza dair yedeklemeler almayı ihmal etmeyin.


LG G8X görüntüleri sızdırıldıLG G8X görüntüleri sızdırıldı
LG G9'un tasarımı ortaya çıktıLG G9'un tasarımı ortaya çıktı

PAYLAŞ