LG Delikli Tasarıma Geçiş Yapabilir - Haberler - indir.com

LG Delikli Tasarıma Geçiş Yapabilir

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 54 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-08 14:55:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

2018 yılı teknoloji dünyasında akıllı telefonların çentikli tasarıma sahip olması ile geçti diyebiliriz. Üretici markalar birbirlerine benzer tasarıma sahip çentikli ekranlı modellerini pazara sundular. Ancak 2018’in son dönemi ve 2019’un başı ile beraber üretici markalardan kızaklı ve çerçevesiz ekran ile beraber katlanabilir yapıya sahip teknolojili modeller görmeye başlıyor. Çentikli tasarımı kullanan üretici markalardan olan Güney Koreli, LG cephesi ise pazarda bir türlü bekleneni verememişti. Ancak şimdi ise şirketin yeni modelinde çentikli bir tasarım yerine delikli bir tasarım modeli kullanması bekleniyor. Akıllı telefon dünyasının en kısa ömürlü girişimi çentikli ekran olarak nitelendirilirken bu noktada LG çentikli modellerini yeni nesil cihazlarında deliğe çevirmesi bekleniyor.

LG 2019 Amiral Gemisi Detayları

OnePlus 6T’nin çentiği diğer çentiklerden küçük olacak!OnePlus 6T’nin çentiği diğer çentiklerden küçük olacak!

Let Go Digital kaynaklı habere göre şirketin yeni amacı ön kameranın ekranında yer alan alanı azaltılarak ekran büyüklüğü ve kasa oranı en üst seviyeye çıkartılacak. Ortaya çıkan patent başvurularına göre ise ön kamera ekranın köşesinde yer almayacak. Buna göre kamera konumu noktasında esnek davranılacak ve kasa kenarlarına delikler yerleştirilmesi bekleniyor. Ön yüzeyde yapılacak bu delikli tasarımda ise ön kamera bir deliklerden birinde yerini alacak.

Yeni patent hakkında farklı düşüncelerde bulunuyor. Bu noktada LG’nin paneli Samsung’un OLED 2018 panellerine göre daha dezavantajlı gözüküyor. Samsung sensör ve kamera gibi donanımları ekran altına yerleştirmeyi hedeflerken LG ise tam tersi bir şekilde cihaz üzerindeki konumunu koruyacak. Samsung tarafında fotoğraf çekmek istenildiği zaman kamera görüşünü engelleyen pikseller yazılım ile devre dışı kalacak ve kamera ile sensörler aktif olarak fotoğraf çekilmek mümkün olacak. LG’nin bu söz konusu patentinin başvurusu birkaç aylık bir süreyi bulması bekleniyor. Bu noktada yakın zamanda bu delikli tasarımın daha fazla detayları açıklanması bekleniyor.


100 Gün Şarj Süresi Sunan LG Watch W7 Duyuruldu100 Gün Şarj Süresi Sunan LG Watch W7 Duyuruldu
LG G5 Oreo Tüm Dünyada Yayınlanmaya BaşladıLG G5 Oreo Tüm Dünyada Yayınlanmaya Başladı
Çentikli tasarımıyla Nokia X7 resmen tanıtıldıÇentikli tasarımıyla Nokia X7 resmen tanıtıldı

PAYLAŞ