LG akıllı telefon pazarından çekilebilir - Haberler - indir.com

LG akıllı telefon pazarından çekilebilir

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 9 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-03-22 15:01:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Teknoloji

Bir dönemin popüler teknoloji üreticisi LG, akıllı telefon bölümünün satışın için Volkswagen AG ve Vingroup JSC ile masaya oturdu ve anlaşma sağlayamadı. Bunun üzerine ise akıllı telefon bölümünün kapatılması seçeneği gündeme geldi. Bir zamanlar dünyanın en popüler akıllı telefon üreticilerinden birisi olan Güney Koreli marka LG, akıllı telefon pazarına veda edeceği günü bekliyor. Konu hakkında paylaşılan bilgilere göre LG, akıllı telefon bölümünün satışı için anlaşma sağlamadı ve bunun yerine ise bölümü kapatma kararı aldı.

Bloomberg kaynaklı bilgilere göre LG, akıllı telefon bölümünün satışı için Alman otomotiv şirketi Volkswagen AG ile Vietnamlı bir şirket Vingroup JSC ile görüşmeler yaptı ancak masadan bir anlaşma kararı çıkmadı. Bununla beraber ise LG’nin yılın ilk yarısı için tüm akıllı telefon planlarının askıya alındığı bildirildi.

LG genişleyebilir ekranlı telefonunu iptal etme kararı aldıLG genişleyebilir ekranlı telefonunu iptal etme kararı aldı

LG, Nisan ayında telefon bölümünü kapatabilir

Bloomberg’in Güney Kore medyasından aktarılanlara göre yöneticiler, şu sıralarda markanın geleceği hakkında kritik bir karar alma sürecindeler. LG, akıllı telefon birimi ile vermiş olduğu kararı Nisan ayının başlarında çalışanları ile paylaşabilir. LG gibi büyük bir markanın akıllı telefon pazarından çekilmesi üzücü bir gelişme olarak gözüküyor. 2015’in ikinci çeyreğinden beri 23 çeyrek üst üste zarar açıklayan LG’nin akıllı telefon bölümü o dönemden beri 4.43 milyar dolar zarar ettiğini açıkladı. LG CEO’su ise ocak ayında çalışanlarına gönderdiği bir notta “LG’nin soğuk bir karar alma ve en iyi seçimi yapma zamanı geldi. Şirket; akıllı telefon bölümünün satışı, pazardan çekilme ve küçülme dahil olası bütün çözümleri değerlendiriyor” ifadelerini kullanmıştı.

Bakalım LG gibi büyük bir şirketin Nisan ayı içerisinde akıllı telefon bölümünü kapatmaya yönelik bir açıklaması gelecek mi göreceğiz. Şuan için bilinenlerin bunlardan ibaret olduğunu belirtelim.


LG Wing DxOmark puanı belli olduLG Wing DxOmark puanı belli oldu
LG Android 11 güncellemelerinin ne zaman yayımlanmaya başlanacağını açıkladıLG Android 11 güncellemelerinin ne zaman yayımlanmaya başlanacağını açıkladı

PAYLAŞ