LG 6G araştırmalarına başlıyor - Haberler - indir.com

LG 6G araştırmalarına başlıyor

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-29 12:05:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Teknoloji

2019 yılının en çok beklenilen teknolojilerden biride 5G teknolojisi. Bu sene başlayacak olan 5G teknolojisinin yaygınlaşması muhtemelen birkaç sene sürmeye devam edecektir. Tıpkı 4G’de olduğu gibi 5G teknolojisinde de yerini 6G’ye bırakacağı günler gelecektir. Görünüşe göre teknoloji sektörünün liderleri arasında yer alan LG, yeni teknolojiye yönelik araştırmalara bir an önce başlamak istiyor. Bu anlamda bazı adımlara ve araştırmalara başlayan şirketten aldığımız duyumlara göre, 6G teknolojisi için kolları sıvamış durumda.

Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (KAIST) ile birlikte Kore’de 6G Araştırma Merkezi kuracaklarını ifade eden LG, 6G araştırmalarına başlamak için henüz çok erken gibi görünse de LG bu anlamda erken davranarak bu anlamda öncülük etmek istiyor. Güney Kore menşei olan bu şirket hedefini herkesten önce 6G girişimlerine start vererek rekabetin çok fazla olduğu bu sektörde önde olmak istiyor. Daha önceden de pek çok teknolojiye öncülük etmiş ve firmalardan önce davranmış olan şirket, bunun her zaman avantajını yaşadı.

Çinliler 5G teknolojisi ile uzaktan ameliyat gerçekleştirdiÇinliler 5G teknolojisi ile uzaktan ameliyat gerçekleştirdi

6G bize ne gibi yenilikler sunacak?

Şimdi herkesin kafasında oluşan soru ise 6G teknolojisi ne gibi yenilikler sunacak. Buna cevap vermek şu an için erken olur. Çünkü teknoloji adına yapılan herhangi bir gelişme yok. Zira halen 5G teknolojisi ile neler yapılabileceğini araştırmakta olan firmalar varken. Hal böyle olunca 6G’ye yönelik araştırmalar için çok daha uzun bir şekilde yol kat edilmesi gerekecek gibi görünüyor.


Turkcell, Türkiye'nin İlk 5G Bağlantısını GerçekleştirdiTurkcell, Türkiye'nin İlk 5G Bağlantısını Gerçekleştirdi
Dünyanın En Güçlü 5G Modemi TanıtıldıDünyanın En Güçlü 5G Modemi Tanıtıldı

PAYLAŞ