Lexus, Uçan Kaykay Hoverboard'u Uçurdu - Haberler - indir.com

Lexus, Uçan Kaykay Hoverboard'u Uçurdu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 31 ''   Yayınlanma Zamanı : 2015-08-05 10:27:14
Editör : Orhan Özvatan
Kategori : Teknoloji

Otomobil üreticisi Lexus, uçan kaykayı Hoverboard'u uçurdu. Böylece efsane film serisi Back To The Future (Geleceğe Dönüş) filminde Marty McFly'ın kullandığı uçabilen kaykay gerçek oldu. 

Uçan kaykay Hoverboard'un geçtiğimiz ay tanıtım videosunu yayınlamıştı. 5 Ağustos tarihinde uçan kaykayın profesyonel olarak kullanıldığı videoyu paylaşılacağını söyleyen Lexus sözünü tuttu ve kaykayın yeni videosunu paylaştı. 

Kaykayın nasıl uçtuğunu merak edenlere mantığını kısaca şöyle açıklayabiliriz; Kaykayın içinde bir manyetik alan oluşturulması gerekiyor. Bunun için de iletkenlerde desteklenmiş mıknatıslar kullanılıyor. Ayrıca bu miknatıslar soğutuldukça performansı artıyor. Soğutma işlemi için de bu işi en iyi şekilde yapabilen Nitrojen gazı kullanılıyor ve kaykay yerden havalanıyor. Videoda kaykayın yanından çıkan buharlar Nitrojen gazının kullanılmasından kaynaklanıyor.

Bu uçan kaykayı kullanmak standart bir kaykayı kullanmaktan çok daha farklı. Tekerlekleri olmadığı için kaykayın hangi tarafına ağırlık uygulanırsa o yüne doğru dönmeye başlıyor. Profesyonel kaykaycı Ross McGouran'ın bile Hoverboard'u kullanırken zorlandığını videoda görebilirsiniz. 

Aslına bakacak olursak Hoverboard yerden çok fazla yükselemiyor ve videoda da göreceğiniz gibi bazı anlarda yere sürttü de görülüyor. Fakat bunu yapabilmek de Lexus adına büyük bir başarıdır ve bu proje belkide gelecekte uçan otomobillerin temelini oluşturacak.




Lexus Hoverboard Videosu


PAYLAŞ