Lexar, 1 TB SD Kart ile bir ilk sunacak - Haberler - indir.com

Lexar, 1 TB SD Kart ile bir ilk sunacak

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-10 16:50:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Lexar markası satın aldıktan sonra piyasada yeniden canlanmaya başladı. Bu canlanma sırasında iki adet flaş bellekleri ürünleri ortaya çıktı. Bu kartlar, tüketicilere SD kart depolama alanı seçeneklerinde çıtayı bir üst seviyeye taşıyor. Kullanıcılar bu SD kart sayesinde 1 TB kapasiteye sahip olabiliyorlar.

BioWare, Anthem'i önce denettirecek, sonra satın aldıracak

İşte İlk 1 TB Depolamaya Sahip Akıllı Telefon Modeliİşte İlk 1 TB Depolamaya Sahip Akıllı Telefon Modeli

Lexar, 1 TB'lık SD Kartını Tanıttı

SanDisk firmasının daha önceki yıl 1 TB kapasiteye sahip olan SD Kart prototipini görmüştük. Ancak bu prototip bir ürüne dönüşmeyi başaramadı. Çünkü şirkete ait bu şekilde bir ürün yok. Lexar firmasının Professional 633x serisi SDHC ve SDXD UHS-I kartları, 16 GB ile 1 TB arasında değişen kapasitelere sahip olarak piyasaya çıktı.

1 TB kapasiteye sahip olan kart, saniyede yaklaşık olarak 95 MB'lık okuma ve 70 MB'lık yazma hızına ulaşabiliyor. Ayrıca V30/U3 derecelendirmesine de sahip. Bu sayede de sürekli yazma performansının yaklaşık olarak 30 MB'lık olduğu söyleniyor.

Yüksek kapasiteli kart tabi ki ucuz olmayacaktır. 1 TB kapasiteye sahip olan kart için iki adet 512 GB kapasiteli karta verilenden çok daha fazlasını ödemeniz gerekecektir. Lexar bu ürün için yaklaşık olarak 499.99 dolar fiyat etiketi belirlemiş durumda. B&H aynı özelliklere sahip ürünü 399.99 dolara satıyor. Aynı satıcının 150 dolar altında 512 GB kapasiteli SD kartlar sattığı da oluyor. Eğer 4K video çekimi yapıyorsanız ve uzun süre video çekiyorsanız yer konusunda sıkıntılar yaşayacaksınız.

4K videoların çıkışı bazen GB'ları bulabilir. Bu da sizin depolama alanınızı tehlikeye atabilir. Bu yüzden de yüksek depolama kapasitesine sahip olan SD Kartları kullanmanız gerekiyor. Bu sayede çektiğiniz videoları sürekli olarak bir yere aktarmak yerine cihazınızda özgürce tutabileceksiniz. Henüz piyasada 1 TB depolama kapasitesine sahip bir SD Kart yoktu fakat Lexar'ın bu şekilde bir ürün geliştirmesi sebebiyle cihazlarda artık 1 TB'lık depolama kapasitesi bulanabilecek.

Sadece video değil, eğer önemli işleriniz varsa telefonunuza bir şeyler kaydetmek bile çok yer kaplayabilir. Bundan dolayı zaman ilerledikçe hata almak istemiyorsanız yüksek depolama kapasitesine sahip olan ürünlerden almanız ger


Depolama alanı ile şaşırtan Galaxy Note9Depolama alanı ile şaşırtan Galaxy Note9
Galaxy Note 9, 512 GB Dahili Depolamaya Sahip OlacakGalaxy Note 9, 512 GB Dahili Depolamaya Sahip Olacak
Bulut depolama nasıl kullanılır?Bulut depolama nasıl kullanılır?

PAYLAŞ