Lenovo'dan oyun konsolu ve laptop olabilen cihaz tanıtıldı - Haberler - indir.com

Lenovo'dan oyun konsolu ve laptop olabilen cihaz tanıtıldı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-01-08 16:31:02
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Teknoloji üreticisi Lenovo, CES 2021 etkinliği öncesinde yeni teknolojilerini duyurmaya başladı. Şimdi ise NEC ile beraber tasarlanan yeni taşınabilir oyun konsolu konsepti ortaya çıktı. Temel olarak kompakt bir dizüstü bilgisayar modeli olan bu cihaz, katlandığı zaman ise Nintendo Switch’e benzer bir oyun konsoluna dönüşüyor. Teknoloji şirketleri, Tüketici Elektroniği Fuarı’nda her yıl, piyasaya sürecekleri “gerçek” ürünlerin yanı sıra bir gün piyasaya sürülme potansiyeli taşıyan konsept ürünlerini de tanıtıyorlar. Bu lanse edilen ürünlerden birisi de taşınabilir oyun konsolları oldu.

Bu yılın dikkat çeken oyun konsol konsepti, Çinli marka Lenovo ile Japon teknoloji şirketi NEC ile yapılan iş birliği ile geliyor. İki şirketin ortak tasarımı ile LaVie Mini modeli ortaya çıkıyor. Temel olarak kompakt bir dizüstü bilgisayar modeli olurken, katlandığı zaman kontrolcü ile beraber taşınabilir bir oyun konsolu ortaya çıkıyor.

Alman Patent'inde Nokia ve Lenovo savaşıAlman Patent'inde Nokia ve Lenovo savaşı

Lenovo yeni Lavie Mini ile piyasaya geliyor

Lavie Mini, gerçek bir ürün olarak baktığımızda 8 inç Full HD bir ekrana sahip olurken, 11.nesil Intel işlemciye Intel Xe GPU entegre olarak geliyor. Modelin üzerinde dokunmatik yüzey için bir alan olmadığından ötürü dokunmatik yüzey işlevini Blackberry telefonlarındaki gibi benzer bir optik dokunmatik sensör ile bulunduruyor. LaVie Mini amaç olarak kullanıcılara kompakt bir dizüstü bilgisayar deneyimi olduğunu belirtelim. Klavyeyi arkaya katlanarak yanlardan kontrolcü ekipmanları takıldığı zaman Lavie Mini, Nintendo Switch gibi bir taşınabilir konsol haline geliyor. Kontrolcü takılı değilken bile Nintendo Switch’in Joy-Con takılı halinden neredeyse yüzde 25 daha ağır olması dikkat çekiyor.

Henüz Lavie Mini’nin detayları belli olmazken, ürünün gerçek bir cihaz olarak piyasaya sürülüp sürülmeyeceği ise kesinleşmiş değil. Nintendo Switch konsolunun popüler olması ile beraber Lenovo’nun rekabete yönelik böyle bir hamle yaptığı düşünülüyor.


Lenovo yeni bilgisayar modellerini tanıttıLenovo yeni bilgisayar modellerini tanıttı
Lenovo ThinkPad X1 Fold Türkiye'de satışa çıktıLenovo ThinkPad X1 Fold Türkiye'de satışa çıktı

PAYLAŞ