Lenovo Yoga ve ThinkPad Modelleri Yenilendi - Haberler - indir.com

Lenovo Yoga ve ThinkPad Modelleri Yenilendi

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 21 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-10 00:15:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

CES 2019 etkinliğinde bilgisayar tufanı devam ederken, bilgisayar üreticileri arasında önde gelen markalardan olan Lenovo’dan sessizlik sürüyordu. Fakat beklenen hamle geldi ve Lenovo 2019 için yenilediği X1 Yoga dizüstü bilgisayar modeli ile beraber ThinkPad X1 Carbon modellerinin duyurusunu gerçekleştirdi. Dizüstü bilgisayar teknolojisinin son dönemlerde geliştiğini görmeye devam ederken Lenovo tarafından amiral gemisi ThinkPad serisi olan modeller için tasarım yeniliklerinin olduğu yeni versiyon modeller duyuruldu. ThinkPad X1 Carbon modeli yine sahip olduğu karbon yüzeyiyle dikkat çeken bir cihaz oluyor. Fakat farklı olarak 2019’da bu modelde karbon fiber örgülü kapak bir versiyon opsiyon olarak kullanıcılara sunuluyor. Bu tasarım yeniliği ile göze çarpan ilk yeniliklerden birisi olarak karşımıza çıkıyor.

Lenovo’nun CES 2019 Hamleleri

Lenovo Z5s Ferrari SuperFast'ın özellikleri sızdırıldı!Lenovo Z5s Ferrari SuperFast'ın özellikleri sızdırıldı!

Malzeme tarafında yeniliğin haricinde yenilenen ThinkPad X1 Carbon modelinin bu yıl daha da inceldiğini ve hafifleştiğini görüyoruz. Bu kapsamda model 14 inçlik bir büyüklüğe sahip olurken 1.1 kg seviyelerinde bir ağırlığa sahip oluyor. Gövde kalınlığında ise baktığımız zaman 14.95 milimetre bir kalınlık bizleri karşılıyor. Lenovo tarafından ifade edilene göre dünyanın en ince yapıya sahip 14 inç kurumsal bilgisayarlarının onlara ait olduğu belirtiliyor. Cihazın diğer donanım özelliklerine gelecek olursak 8.nesil güçlü Intel Core işlemci ile beraber 16 GB RAM ve 2 TB’a kadar PCle SSD depolama seçenekleri modelde bulunuyor.

Lenovo Z5s Üç Arka Kamera İle Gelecek

Lenovo bunlar haricinde ekran opsiyonları da sunarken 1080p, 4K HDR ve düşük güç tüketimli 1080p ekran seçeneklerini görüyoruz. Düşük güçlü ekran ile beraber ise modelin 15 saate kadar pil ömrü sunabileceği ifade ediliyor. İki adet USB 3.1 portuna sahip olan cihazda bir çiftte USB-C girişi bulunuyor. Lenovo’nun sunmuş olduğu bir diğer model ThinkPad X! Yoga modelinde ise tasarım noktasında alüminyum bir kasa görüyoruz. Daha küçük boyutlarda gelen bu model 1.4 kilogram ağırlığı ve 14 inçlik yapısı ile önceki modeline göre daha hafif olmayı başarıyor.

Daha önceki modelde karbon fiber hibrit bir madde bulunurken bunda daha ince çerçeveli alüminyum bir kasayı görüyoruz. Ayrıca bu model için demir grisi adlı yeni bir renk seçeneğinin de eklendiğini görüyoruz.  


Tasarımıyla Dikkat Çeken Lenovo Z5s TanıtıldıTasarımıyla Dikkat Çeken Lenovo Z5s Tanıtıldı
Lenovo Z5 Pro, AnTuTu puanı ile toz yutturuyorLenovo Z5 Pro, AnTuTu puanı ile toz yutturuyor
Lenovo Legion Y740 ve Y540 tanıtıldıLenovo Legion Y740 ve Y540 tanıtıldı

PAYLAŞ