Lenovo Yoga 5G: Dünyanın ilk 5G’li bilgisayarı - Haberler - indir.com

Lenovo Yoga 5G: Dünyanın ilk 5G’li bilgisayarı

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 56 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-01-07 12:29:02
Editör : Görkem Günay
Kategori : Donanım

CES 2020 etkinliğinden yeni tanıtılan ürünlerin bilgileri gelmeye devam ediyor. Son gelen tanıtımlar arasında dikkat çeken bir ürün bulunuyor. Dünyanın ilk 5G'li bilgisayarı Lenovo Yoga 5G tanıtıldı. 5G teknolojisini bir bilgiyasar içerisinde ilk defa kullanma başarısına erişen Lenovo, dizüstü bilgisayar sektöründe büyük bir yarışı da başlatmış oluyor.

Dünyanın ilk 5G’li bilgisayarı Lenovo Yoga 5G özellikleri

Dünyanın ilgisini üzerine çektiği CES 2020, Lenovo Yoga 5G ile devam ediyor. Dizüstü bilgisayar sektöründeki modellerinin başarılarıyla bilinen firma, dünyanın kullanmaya başladığı 5G teknolojisini kullanmasıyla dikkatleri bir kez daha üzerine çekmeyi başardı. Telefonların yanı sıra en çok kullandığımız bir diğer teknolojik ürünler olan bilgisayarlarda da 5G teknolojisi kullanılmaya başlandı. 5G teknolojisi ile birlikte yüksek hızda internet erişimi her alanda erişilebilir olacak. 

Lenovo Yoga ANC kablosuz kulaklıkla çıtayı yükseltiyorLenovo Yoga ANC kablosuz kulaklıkla çıtayı yükseltiyor

Lenovo tarafından sunulan Yoga 5G, 6Hz frekans hızına kadar ulaşabilen 5G bağlantılarını destekleyecek. Patent sahibi olan 5G anten sistemini bünyesinde barındıran bilgisayar, yenilikçi batarya sistemine sahip. Arm platformunda yeni adapte edilmiş USB şarj portu ile gücünü alacak olan Yoga 5G, Snapdragon 8cx 5G ile çalışacak. mmWave frekanslarında çalışabilecek olan bilgisayar, 6 GHz gibi yüksek bağlantı hızını destekleyecek.

24 saat batarya kullanımı ile oldukça dikkat çeken bilgisayar, FULL HD IPS ekranla kullanıcılarla buluşacak. 5G bağlantısı için eSIM teknolojisini kullanan bilgisayar, soğutma işlemi için fan barındırmayacak. Bu şekilde sessiz bir kullanım sunan bilgisayar, grafik için Adreno 680 GPU kullanacak. 

Ses için ise Dolby Atmos bulunan cihazda güvenlik için parmak izi okuyucu ve yüz tanıma sistemi yer alacak. Yüz tanıma işlemini termal kamera ile sağlayacak olan sistem, Windows Hello ile çalışacak. 

5G teknolojili ilk bilgisayar olma özelliğine sahip bilgisayar Lenovo Yoga 5G, 2020 baharında satışa sunulacak. Ürün fiyatı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmış değil. 



PAYLAŞ