Lenovo ve Motorola garantisi sona eren cihazların garanti sürelerini uzattı - Haberler - indir.com

Lenovo ve Motorola garantisi sona eren cihazların garanti sürelerini uzattı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-06 09:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Corona virüs salgınının pandemi haline gelmesi ile beraber dünyada çok ciddi önlemler alınıyor. Bu konuda teknoloji şirketleri de çeşitli önlemler alarak adlarından söz ettiriyor. Bu şirketler arasında Lenova ve Motorola da yer alıyor. Salgın süreci boyunca mevcut garanti haklarından yararlanamayan cihazlar kullanıcıları için garantisi 15 Mart - 30 Nisan tarihleri arasında biten akıllı cihazların garantisi uzatıldı. 2019-nCoV ya da diğer adı ile Covid 19 olarak bilinen, en bilindik adı ile ise yeni tip korona virüs salgını ülkemizde de dahil olmak üzere dünyanın her ülkesinde hayatın olağan akışını sekteye uğratmış ve vatandaşların çeşitli önlemler almasını gerektirmiştir. Vatandaşların yanı sıra aynı zamanda şirketlerde çeşitli önlemler alarak hem kendilerini hem de çalışanlarını korumaya yöneldi. 

Şirketler önlem aldıkları için bu süre içerisinde pek çok şirket üretime de devam edemez hale geldiler. Bununla beraber aynı zamanda yine şirketler geçici süreliğine hizmet vermeye son verdiler ve vatandaşların almaları gereken çoğu hizmete de artık ulaşım sağlanmıyor. Çin'in ileri gelen teknoloji şirkerlerinden Lenovo ve şu an onun çatısı altında hizmet vermekte olan Motorola, salgın süreci boyunca kullanıcıların garanti sürelerini dolmamış olduğu halde cihazlarını tamir ya da herhangi bir başka nedenden dolayı şirkete ulaştıramamaları nedeniyle salgın dönemi sürecinde garanti süresi son bulan tüm akıllı cihazların garantilerini 31 Mayıs tarihine kadar uzattı. 

Dünyanın ilk katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarı: Lenovo ThinkPad X1 FoldDünyanın ilk katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarı: Lenovo ThinkPad X1 Fold

Lenovo ve Motorola'dan kullanıcılarına destek

Söz konusu olan bu tarih, garantileri 15 Mart 2020 ile 30 Nisan 2020 arasında garanti süresi dolan ürünler için geçerli olacak. Korona virüs salgının dünyanın birçok yerinde 15 Mart tarihinden önce çok ciddi boyutlara gelmişti ve gündelik hayatta ciddi aksaklıklara neden oluyordu. Bu nedenle ilgili tarihlerin biraz daha geriden başlıyor olması çok daha mantıklı olabilirdi ancak mevcut karar da birçok kullanıcının yararına olacak gibi gözüküyor. 

Tüm bunlara ek olarak Lenovo ve Motorola, ürettikleri akıllı cihazların garanti sürelerini salgın sürecinde uzatan tek isim değiller. Realme, OnePlus, Vivo ve Samsung da geçtiğimiz günlerde ürünlerinin garanti sürelerini 31 Mayıs 2020 tarihine kadar uzatacaklarını açıklamışlardı. Bu sayede kullanıcılar için destekleyici bir hareket yapıldığı görülüyor. 

 


Lenovo Legion oyun telefonu üretecek!Lenovo Legion oyun telefonu üretecek!
Motorola Edge Plus'ın basın görselleri ortaya çıktıMotorola Edge Plus'ın basın görselleri ortaya çıktı
Motorola Moto G8 Power Lite'ın fiyatı belli olduMotorola Moto G8 Power Lite'ın fiyatı belli oldu

PAYLAŞ