Lenovo ThinkPad X1 Fold Türkiye'de satışa çıktı - Haberler - indir.com

Lenovo ThinkPad X1 Fold Türkiye'de satışa çıktı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 32 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-10 11:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknoloj, dünyasının başarılı isimlerinden Lenovo'nun dünyanın ilk katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarı olarak tanıtımını gerçekleştirdiği ThinkPad X1 Fold, Türkiye'de ön siparişe açıldı. Söz konusu bu cihazlar, katlanabilir yapısıyla özel bir deneyim sunuyor olsa da fiyatı için aynı şeyi söylemek pek de mümkün değildir. Çin merkezli olan teknoloji devi Lenovo, bu yılın ilk aylarından düzenlenen CES 2020 etkinliğinde, Lenovo ThinkPad X1 Fold’u “dünyanın ilk katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarı” sıfatıyla tanıtmıştı.

Bundan yaklaşık iki ay önce de ABD'de oldukça yüksek bir rakamla ön siparişe açılan ThinkPad X1 Fold, artık Türkiye’de de ön siparişe açılmış durumda. Samsung Galaxy Fold gibi katlanabilir akıllı telefonlar, tablet ve akıllı cep telefon deneyimi bir arada sunulurken, Lenovo ThinkPad X1 Fold, tablet ile dizüstü bilgisayar deneyimini bir araya getiriyor. Zira ThinkPad X1 Fold’u ister “L” pozisyonunda tutarak dokunmatik ekranlı bir mini dizüstü bilgisayar olarak kullanılabiliyor isterseniz de tam açık şekilde kablosuz bir klavye eşliğinde 13 inçlik bir bilgisayar olarak kullanabiliyor, isterseniz de elinize alıp bir tablet gibi kullanabiliyorsunuz. Ürünün bu noktada fonksiyonları son derece geniştir. 

Avrupa'da satışa sunulan oyun odaklı Lenovo Legion Duel özellikleri ve fiyatıAvrupa'da satışa sunulan oyun odaklı Lenovo Legion Duel özellikleri ve fiyatı

Lenovo ThinkPad X1 Fold'un farklı kullanım imkanları sunuyor

Lenovo ThinkPad X1 Fold’u katlanabilir akıllı cep telefonlardan ayıran en önemli özelliklerinden biri de bir mobil işletim sistemi değil, Windows 10 Pro gibi profesyonellerin kullanımı için geliştirilmiş olan bir işletim sistemi ile çalışıyor olmasıdır. Teknoloji devi Microsoft'un çift ya da katlanabilir ekranlı cihazlar için üzerinde çalıştığı işletim sistemi Windows 10X henüz piyasaya sürülmediği için özelleştirilmiş bir Windows 10 deneyimi ile kullanmaya devam etmek gerekiyor.

Lenovo ThinkPad X1 Fold özellikler

Ekran: 13.3 inç OLED (2048x1536)

İşlemci: Intel Core i5

RAM: 8GB LPDDR4X

Grafik: Intel UHD Graphics

Depolama: 1 TB'a kadar NVMe SSD

Batarya: 50Whr

Bağlantı Noktaları: 1x USB Type C Gen 1, 1x USB Type C Gen 2, 1x SIM kart, 1x DisplayPort (USB Type C ile)

Kablosuz Bağlantı: WiFi 6, 5G/LTE/4G, Bluetooth 5.0

Yukarıda yer aldığı üzere Lenovo ThinkPad X1 Fold fazlasıyla özel bir tasarım ve fiyat etiketi de bu faktörlere göre belirlenmiştir. Zira Lenovo Türkiye’nin ThinkPad X1 Fold için yayınlamış olduğu ön sipariş sayfasına göre  “dünyanın ilk katlanabilir ekranlı dizüstü bilgisayarı” Türkiye’de 42.499 TL fiyat etiketi ile satışa sunulacak. Konuyla ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde cihaz hakkında daha verimli sonuçlar elde edilmesi bekleniyor. 


Lenovo Yoga Slim 7i Carbon'un detayları ortaya çıktıLenovo Yoga Slim 7i Carbon'un detayları ortaya çıktı
Lenovo yeni etkinliğinin tarihini duyurduLenovo yeni etkinliğinin tarihini duyurdu
Lenovo Legion Slim 7 tanıtıldıLenovo Legion Slim 7 tanıtıldı

PAYLAŞ