Lenovo

Lenovo "Legion" seriyle hızlı şarj teknolojisinde sınırları zorluyor

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 14 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-15 09:31:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Donanım

Teknolojinin gelişmesi ve akıllı cep telefonların oldukça güçlü özelliklerle gelmesi ile beraber oyun sektörü de ciddi oranda gelişti. Bunun ardından ise oyun telefonları üretilmeye başlandı ve son zamanlarda ise oyun telefonu piyasasında çok ciddi bir rekabet ortamı oluştu. Akıllı cep telefonu piyasasında beklediği başarıyı yakalayamayan Lenovo, Legion adlı oyun telefonu ile bu durumu değiştirmek üzere çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 

İlk olarak 2019 sonunda ilk bilgilerinin sunduğu telefon için hızlı şarj özelliği de duyuruldu. Yaz aylarında kullanıcıların beğenisine sunulması beklenen Legion adlı oyun telefonu için duyurulan hızlı şarj özelliği rakiplerini korkutacak özelliklere sahip gibi gözüküyor. 

Lenovo'dan oyuncu telefonu: Legion Gaming PhoneLenovo'dan oyuncu telefonu: Legion Gaming Phone

Legion oyun telefonu rekabeti kızıştıracak

Teknoloji şirketi Lenovo, şimdiye kadar amiral gemisi nitelikli ya da orta segmentli akıllı telefonları ile beklediği başarıyı elde edemedi. Oyun bilgisayarı dünyasında ise Legion ile efsane bir konumda yer alan şirket, bu başarıyı akıllı telefonlarına taşımak adına hız kesmeden çalışmalarına devam ediyor. Yeni ortaya çıkan hızlı şarj özelliğine bakılırsa Legion oyun telefonu 90W hızlı şarj desteği ile beraber kullanıcıların beğenisine sunulacak. Oyun telefonu özelliğiyle son oalrak Black Shark 3 ile beraber 65W ile çıtayı yükselten Xiaomi gibi dev şirketin karşısında Lenovo, Legion ile çok daha iddialı özellikler ile beraber geliyor gibi görünüyor. 

Lenovo Legion oyun odaklı telefonda Snapdragon 865 işlemci kullanması ve 90W hızlı şarj özelliğinin duyurulması dışında henüz farklı bir özellik duyurulmamıştır. Fakat tasarım olarak Legion ailesinin ana renkleri olan siyah ve kırmızı kullanılacağı kesin olarak görülüyor. Zira Webio resmi sayfası üzerinde yapılan bir paylaşım ile beraber görsellerde de bu renkler ön plana çıkmış durumdadır. Söz konusu bu akıllı telefonun, pil kapasitesi henüz ortaya çıkmış değildir. Fakat, cihazın batarya kapasitesi 4000 mAh üzeri olacağı tahmin ediliyor. Şu an 90W hızlı şarj özelliği sayesinde söz konusu telefonun ne kadar zaman içerisinde tam dolacağına dair herhangi bir bilgi paylaşılmış değildir. Ancak bu sürenin 25 dakikanın altında olması bekleniyor. Hem tasarımı hem de teknik özellikleri hakkında henüz kesin bilgi bulunmaya Legion adlı telefonun fiyat konusunda da henüz bilgi vermek mümkün değildir. 


Lenovo Legion oyun telefonu üretecek!Lenovo Legion oyun telefonu üretecek!

PAYLAŞ