Lenovo Katlanabilir Ekranlı Dizüstü Bilgisayar Konseptini Duyurdu - Haberler - indir.com

Lenovo Katlanabilir Ekranlı Dizüstü Bilgisayar Konseptini Duyurdu

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-05-14 13:32:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Katlanabilir ekranlı telefondan sonra, katlanabilir ekrana sahip laptop Lenovo tarafından piyasaya sürülüyor.

Son dönemlerde katlanabilir ekran teknolojisi oldukça popüler bir halde geldi. Lenovo bu teknolojiyi bir adım daha ileri götürerek, laptop dünyasına taşımaya karar verdi. Tablet boyutundayken, katlandığında akıllı telefona dönüşebilecek olan bu cihazın kullanıcılar tarafından yoğun bir ilgi göreceğini de söylemek yanlış olmaz.

Katlanabilir Sanal Gerçeklik Gözlüğü Moggles (Video)Katlanabilir Sanal Gerçeklik Gözlüğü Moggles (Video)

Lenovo Katlanabilir ThinkPad

Lenovo bir süredir çift ekrana sahip bir laptop geliştirebilmek için çalışmalar ve yatırımlar yapıyordu. Bu alanda daha önce birkaç ürün piyasaya sunan markanın katlanabilir ekranlı laptopu beklentinin de üzerinde bir adım oldu. Accelerate 2019 etkinliğinde Lenovo geliştirildiği yeni ürünleri kullanıcılarına anlattı. O etkinlikte en çok dikkat çeken ürün ise, ThinkPad X1 serisine dahil olan katlanabilir dizüstü bilgisayar modeli oldu.

Lenovo katlanabilir ekranlı laptop patenti aldı

ThinkPad X1 piyasaya ikisi bir arada tarzında sürülecek olan Windows tablet modelinden yola çıkarak tasarlandı. 13.3 inçlik dokunmatik OLED ekrana sahip olan cihaz, kapandığında ince ve hafif yapısı sayesinde kullanıcılarına rahat taşıma imkanı sunuyor. Kapalı kullanımına izin veren ThinkPad X1, ekran kapalı konumdayken 9.6 inç bir ekrana sahip oluyor. Cihazı hem normal bir laptop gibi, hem de tablet gibi kullanmak mümkün.

Donanımsal Özellikler

2K çözünürlüğe sahip olan LG OLED panelle kullanıcı karşısına çıkacak olan cihaz gücünü Intel işlemciden alacak. Stereo hoparlör kalitesiyle, kaliteli ses özelliğine sahip olan laptop kızıl ötesi web kamera ve ekran kalemi desteğine sahip. Klavye katlanmadığı için cihaz ayrıca Bluetooh klavye desteğine de sahip olacak. Yüksek pil kalitesiyle dikkatleri üzerine çeken laptopun 8 ila 10 saat arasında kesintisiz kullanım süresine sahip olması bekleniyor.

Lenovo ve LG'den ortak tablet!

Donanımsal açıdan özellikleri yeni belli olan cihazın piyasaya ne zaman sürüleceği konusunda net bir açıklama yapılmasa da, firmanın verdiği bilgiler ve ip uçlarına göre, çıkış tarihinin 2020 olması bekleniyor. Windows 10’da henüz katlanabilir ekran teknolojisine uygun bir ara yüz bulunmaması da, cihaz için geliştirilecek bir sonraki adımın yazılımsal destekler olduğunu gösteriyor.


Katlanabilir telefon Huawei Mate X Hakkında Resmi AçıklamaKatlanabilir telefon Huawei Mate X Hakkında Resmi Açıklama
Google'da Katlanabilir Akıllı Telefon Pazarına GiriyorGoogle'da Katlanabilir Akıllı Telefon Pazarına Giriyor

PAYLAŞ