Lenovo, kasasız dükkanını bu sefer Pekin'de açtı! - Haberler - indir.com

Lenovo, kasasız dükkanını bu sefer Pekin'de açtı!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 57 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-07 11:42:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Kasası olmayan dükkanlar zaman ilerledikçe popülerleşmeye devam ediyor. Lenovo, Çin'de açtığı bu mağazayla kervana katılmıştı. 

Lenovo, kasasız dükkanını bu sefer Pekin'de açtı!

Lenovo şirketi, Alibaba, Sam's Club, JD ve Amazon'dan sonra kasasız alışveriş deneyimi sunan şirketler arasında yerini alıyor. Donanım üreticisi olan ve geçen hafta Çin'in Pekin kentinde dükkan açan Lenovo, teknoloji konusunda büyük gelişmeler gösteriyor. Bu alışveriş dükkanında erişte, kutu meyve suyu ve diğer atıştırmalıklar satılıyor. "Lenovo Lecoo İnsansız Mağaza" adını alan bu mağazaya girmek isteyen müşteriler kameralı tablete el sallamaları gerekiyor. Bu sayede Amazon Go'dan tanıdığımız gibi müşteriler, dükkanda istedikleri gibi gezip ürün seçebiliyor ve daha sonra mağazadan serbest bir şekilde ayrılabiliyor. Bu satın aldıkları ürünlerin bedeli ise mobil ödeme hesaplarından otomatik olarak çekiliyor.

Lenovo da 4 kameralı telefon çıkarabilirLenovo da 4 kameralı telefon çıkarabilir

Lenovo şirketini daha çok bilgisayarlar, telefonlar ve akıllı ev ürünleri ile tanıyoruz. Fakat Lecoo mağazası ile daha çok yemek satışı yapması dikkat çekiyor. Donanım üretimi gerçekleştiren birçok şirket, küçük atıştırmalıkların satıldığı kasasız mağazaları açma yoluna gidiyor. Daha öncesinde Alibaba'da tamamen otomatik sayılan Hema bakkal dükkanında çeşitli içecek ve taze deniz ürünleri satmaya başlamıştı. E-ticaret şirketi olan JD şirketi de abur cuburların satıldığı bir kasasız dükkan açmıştı. Çin, WeChat ve Alipay gibi mobil uygulamalar ödeme işlemleri için sık bir şekilde kullanılıyor. Bu sayede nüfusun çoğunluğu kasasız mağazaları kullanabiliyor. 

Lenovo şirketi de bu mağazayı yeni teknolojilerini test etmek için pilot programı olarak kullanacağını söylüyor. Tabletler ve akıllı cihazlar ile yüz tanımanın iyileştirilmesi de yapılan testler arasında bulunuyor. Atıştırmalıklar ve donanımlar arasında pek bir ilişki yok gibi görünse de bir amaç doğrultusunda aynı çatı altında bulunmaları mümkün olabiliyor.


Lenovo S5 Pro'dan ilk sızıntılarLenovo S5 Pro'dan ilk sızıntılar
Lenovo 5S Pro İçin Resmi Bilgiler GeldiLenovo 5S Pro İçin Resmi Bilgiler Geldi
Lenovo ve LG'den ortak tablet!Lenovo ve LG'den ortak tablet!

PAYLAŞ