League of Legends Dünya Şampiyonası finali izleyici rekoru kırdı - Haberler - indir.com

League of Legends Dünya Şampiyonası finali izleyici rekoru kırdı

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 16 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-11 19:30:00
Editör : Ahmet Haşim Erdoğan
Kategori : Donanım

Ülkemizde futboldan sonra en çok izleyici kitlesine sahip olan spor dalı konumuna ulaşan Espor, dünyada da hızla takipçi sayısını artırmaya devam ediyor. Dünyada en çok oynanan Espor oyunu olan League of Legends Dünya Şampiyonası finali izleyici rekoru kırdı. Bu maçı toplamda 99.6 milyon farklı kişi izledi. 44 milyon eş zamanlı izleyici sayısına ulaşan maçın dakika başına ortalama olarak izleyici sayısı 19.6 milyon oldu.

League of Legends Dünya Şampiyonası finali izleyici rekoru kırdı

Dünyanın en iyi League of Legends takımının belirlenmesi için her yıl düzenlenen League of Legends Dünya Şampiyonası'nda bu sene tam 14 uluslararası bölgenin en iyi takımları Sihirdar Kupası'nı elde etmek için mücadele etti. Turnuvanın düzenleyicisi olan Riot Games, 2018 Dünya Kupası'nın izleyici oranlarını açıkladı. Bu oranlara bakıldığında, Güney Kore'de Incheon şehrinde gerçekleştirilen Dünya Şampiyonası final maçını 99.6 milyon farklı kişi izledi. Ayrıca maçı 44 milyon eşzamanlı izleyici sayısına ulaştı. Dakika başına ortalama izleyici oranı ise 19.6 milyon oldu. Turnuva Çin'de Tencent yayın platformu ve ESPTV televizyon kanalı, Güney Kore tarafında OGN ve AfreecaTV televizyon kanallarının da arasında bulunduğu 30'dan fazla farklı platform ve televizyon kanalında yayınlandı.

League of Legends All-Star Yarın Başlıyor!League of Legends All-Star Yarın Başlıyor!

Mücadele Kuzey Amerika ve Avrupa'da Twitch platformu üzerinden de yayınlandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Riot Espor başkanı Whalen Rozelle, "Geçtiğimiz sekiz yıl boyunca League of Legends'ın küresel bir spor haline gelmesi için büyük bir çaba harcadık, sporumuza gösterilen uluslararası ilgi, hem bölgesel hem de küresel düzeyde derin bir rekabetçi ekosistem oluşturmaya yönelik yatırımlarımızın bir karşılığı. League of Legends'ı birden fazla kuşağın takip edeceği ilk sürdürülebilir espor haline getirme hedefimize doğru ilerlemeyi sürdürüyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

Bildiğiniz üzere adını her yıl gündemimize getiren ve neredeyse dillerden düşürmeyen League of Legends turnuvaya başlamadan önce sahne konserleri ile oldukça dikkat çekmeyi başarıyor. Özellikle son yıllarda bu turnuvalara özel hazırladıkları animasyonlar ve şarkılar hem oyunu oynayanların hem de müzikseverlerin oldukça hoşuna gitti. Ayrıca oyun içerisinde bulunan ejderhayı da 3D Hologram şeklinde sahne tarafında sergileyen Riot Games, büyük beğeni kazanmaya devam ediyor.


İlgili uygulamalar
League of Legends Oyuncusu 300.Leveli GördüLeague of Legends Oyuncusu 300.Leveli Gördü
League of Legends şampiyonluk ligi başlıyor!League of Legends şampiyonluk ligi başlıyor!
League of Legends 2018 Üniversite Ligi kayıtları başladıLeague of Legends 2018 Üniversite Ligi kayıtları başladı

PAYLAŞ