Laptop ekranını temizlemenin 3 püf noktası - Haberler - indir.com

Laptop ekranını temizlemenin 3 püf noktası

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 0 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-29 09:21:48
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Kişisel dizüstü bilgisayarımız gün içinde kirlerle tozlara maruz kalıyor. Özellikle temizlik takıntısı olan kişilerde bu durum çileye dönüşebiliyor. Masaüstü bilgisayarların ekranı camdan yapılıyor, dizüstü bilgisayarların ekranı ise plastiktendir. Bu nedenle dizüstü bilgisayarınızı masaüstü bilgisayarları sildiğiniz malzemelerle silerseniz geri dönülmez hasarlara neden olursunuz. Masaüstü bilgisayarların aksine dizüstü bilgisayarınızı cam sil ya da farklı bir kimyasal ile silmemeniz gerekir. Radyasyon yayan bu cihazlar haliyle tozları kendisine çekiyor. Bu durumda kullanıcılar en kolay yöntem olan bir bez ile ekranı siliyor. Fakat bu işlem bilinçli yapılmazsa masaüstü bilgisayarınıza zarar verebiliriz. Aşağıda vereceğimiz bilgiler işinizi kolaylaştırabilir.

1-Bez olarak mikrofiber bez tercih edin

Parlak ve şeffaf yüzeylerde lekelerle en iyi mücadele eden mikrofiber bez özellikle gözlük kullanıcılarına da lekeleri nasıl temizlediği konusunda da kendisini ispatlamış durumda. Ekranınızı silerken tozların ekranınızı çizmesini de engelleyen bu bez kullanıcıların oldukça işine yarayabilir. Ekranınızı kapattıktan sonra yavaş bir şekilde bastırmadan silerek inatçı toz lekelerinden kurtulabilirsiniz.

2-Ekrandan çıkmayan lekeleri, nemli süngerle silin

Çeşitli şekillerde oluşan ekranınızdaki lekeler çıkmıyorsa ve sizi zorluyorsa nemli bir sünger kullanmak sizin karınıza olacaktır. Bu işlem için bir sünger ve bir de iyonize suya ihtiyacınız olacak. Şayet bu işlemde musluk suyu kullanırsanız ekranınızda mineral izleri kalabilmektedir. Laptopunuzu güç bağlantısından kestikten sonra süngeri ile hafif bir şekilde ekranınızın tüm bölgelerinde gezdirin. Tüm bölgeleri sildikten sonra ekranınız kuruyunca bilgisayarınızı tekrar çalıştırabilirsiniz.

3-Yapışkan lekeler için temizleme çözeltisi kullanın

Eğer bilgisayarınıza bir sticker yapıştırdıysanız ve çıkardığınızda beyaz yapışkan lekeleri bırakıyorsa bu sizin canınızı sıkabilir.Bundan kurtulmanın yolu ise bilgisayarı güç kaynağından çıkardıktan sonra mikrofiber bir bez ile bir miktar çözeltiyi leke oluşturan bölgelerde gezdirerek temizleyebilirsiniz.





PAYLAŞ