Laptop Bataryaları Konusunda Doğru Bilinen 5 Yanlış! - Haberler - indir.com

Laptop Bataryaları Konusunda Doğru Bilinen 5 Yanlış!

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 7 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-01-22 18:00:00
Editör : Duygu Darılmaz
Kategori : Donanım

Diz üstü bilgisayarlar, elektrik kesintisi ya da bilgisayarınızı prize bağlayamadığınız herhangi bir durumda hayat kurtarıcı olabiliyor. Kullanıcılar bu nedenle bilgisayarlarının bataryalarının uzun süreli olarak gitmesi için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Fakat bu anlamda doğru olarak bilinen birçok bilgi aslında yanlış aktarılıyor. Laptop bataryaları konusunda doğru olduğu sanılan fakat yanlış olan bilgilerden 5 tanesi şöyle;

Bataryayı prize takılı tutmak, pilin daha hızlı bozulmasına neden olur

Bataryanız şarj olduktan sonra, bilgisayarınızın prize takılı kalması, bataryanızın ömrünü kısaltmaz. Uzun süreli olarak pilleri %100 dolu olarak kullanmak doğru olmayabilir ama şarj olduktan sonra pili bilgisayarınızda bir süre daha takılı tutabilirsiniz. Pil seviyesi %100'e ulaştıktan sonra, elektronik devreler kapanır ve pilin daha fazla şarj olması da engellenir. Pilin şarj olmasından sonra, prizden gelen akım yalnızca bilgisayarınızın çalışması için kullanılmaktadır.

Laptopınızı, bataryasını çıkararak kullanın

Diz üstü bilgisayarları diz üstü yapan en önemli özelliklerden birisi, bataryaya sahip olmasıdır. Bataryalar, kullanıcıların bir prize bağlı olarak kalmasına engel olur. Bilgisayarı pili olmadan kullanmanın bir faydası yoktur. Aksine ani elektrik kesintilerinde bilgisayarınızın birden bire kapanması, cihaza daha çok zarar verir. Kullanılmayan batarya da bir süre sonra şişerek bozulabilir.

Laptopunuzu bataryasını çıkararak kullanın

Diz üstü bilgisayarınızı istediğiniz zaman prizden çıkararak, bataryası aracılığıyla kullanabilirsiniz. Bu konuda dikkat etmeniz gereken şey sadece, bataryanızın %10'un altına düşmemesi.

Pili fazla şark etmekten kaçının

Bir diğer yanlış bilinen bilgi, pilin fazla şarj edilmesinden kaçınmak. Pilin ömrünün, ne kadar şarj edildiğiyle bir ilgisi yoktur. Pili istersenşz 4 yılda 400 kere şarj edin, isterseniz 1 yılda 400 kere şarj edin, sonuç pek değişmez.

Bataryası takılı olmayan bilgisayar bozulur

Bilgisayarların içerisinde yüksek frekanslı regüle devreleri bulunur. Bu devreler, laptopların batarya olmasa da düzgün çalışmasını sağlar. Devrelerin verdiği voltaj, batarya ve adaptörün verdiği voltajın %20 daha üzerindedir. Bu da bilgisayarların devrelerinin kolayca yanmamasını sağlar.





PAYLAŞ