Landing Page nedir? - Haberler - indir.com

Landing Page nedir?

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-11-13 22:15:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

İnternette bir link aracılığı ile kullanıcının yönlendirildiği sayfa “Landing Page” olarak tanımlanmaktadır. Türkçe’de daha çok varış ya da iniş sayfası olarak çevrilerek kullanılan landing page, yönlendirilen kullanıcıların dikkatini çekecek ve kullanıcıların eylemde bulunmasını teşvik edecek şekilde hazırlanır. Böylece reklam ve pazarlama çalışmalarından daha etkin ve fazla sonuç alınması hedeflenir.

Landing page sayfalarında neler olur?

Bir ürünün pazarlanması, satış yapılması ya da firmaların potansiyel müşterilere ulaşabilmesi adına landing page farklı şekilde hazırlanmaktadır. Bu sayfaya erişim sağlayan bir kullanıcının form doldurması, video izlemesi, ürün ile ilgili detaylı bilgi alması gibi farklı faaliyetleri gerçekleştirebilir. Böylece firmaların müşterilere ulaşması, ürün satması ya da tanıtımını daha fazla kişiye duyurabilmesi da sağlanmaktadır. landing page çalışmalarındaki başarı oranını doğrudan etkileyen sayfa tasarımı, doğru bir şekilde yapılması halinde reklam çalışmalarından maksimum başarı ve dönüş sağlanabilir.

Başarılı bir ‘Landing Page' nasıl olmalıdır?

Doğru tasarım, içerik, sayfa hızı, analiz ve strateji başarılı bir landing page için önemli kriterlerdir. Bu kriterlerin her birinde kullanıcı ne kadar başarılı olursa, landing page çalışması da o kadar etkin olacaktır.





PAYLAŞ