Kullanılan 10 akıllı telefondan 9'u Android! - Haberler - indir.com

Kullanılan 10 akıllı telefondan 9'u Android!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 58 ''   Yayınlanma Zamanı : 2016-11-16 12:05:11
Editör : İsmail Emrah Demirayak
Kategori : Donanım

Kullanılan 10 akıllı telefondan 9'u Android olmak üzere!

%6 büyüyen akıllı telefon pazarında Android'in hakimiyeti %10'un üzerinde artış gösterdi. Üçüncü çeyrek itibariyle akıllı telefon satışları dünya genelinde 375.4 milyon olarak gerçekleşti.

2016'nın sonlarına yaklaştığımız şu günlerde teknoloji devlerinin satış rakamları da ortaya çıkmaya başlıyor. Ancak bu yılki rakamlar ilginç bir detay sunuyor. Apple'ın akıllı telefon modeli iPhone'da ise gözle görülür bir düşüş yaşanıyor. Başka bir deyişle akıllı telefon piyasasının ezeli rakiplerinin bu yılki mücadelesinin bu yılki kazananı Android.

Küresel ölçekte akıllı telefon satışlarına ilişkin bir takım rakamlar paylaşan Strategy Analytics, üçüncü çeyrek itibariyle satılan akıllı telefon sayısının geçen yılın aynı dönemine kıyasla %6 arttığını ortaya koydu. Geçen yıl 354.2 milyonluk satışa karşın yeni dönemde 375.4 milyon seviyesi yakalanmış. Bir önceki yıl ise büyüme %9.5 olarak gerçekleşmişti.

Özellikle gelişmekte ve geri kalmış ülkelerdeki uygun fiyatlı akıllı telefon satışlarındaki hızlı artışın etkisiyle ortaya çıkan satışlardaki yükselme, üst seviye cihazlar tarafında ise ciddi bir yükseliş yaratmadı. Özellikle Asya, Orta Doğu, Hindistan ve Güney Afrika bölgelerindeki ucuz akıllı cihaz satışları rakamlara önemli katkı yapmış durumda. Bu da Android'e yaramış durumda.

Android, geçen yıla kıyasla %10.3'lük bir büyüme yakalamayı başarmış. iOS tarafında ise geçen yıla kıyasla %5.2'lik bir kayıp söz konusu. Geçen yıl iOS 48 milyonluk satış seviyesini yakalarken bu yıl 45.5 milyona gerileme var. Android tarafı ise 298 milyondan 326.6 milyona yükselmiş. Windows ve diğer işletim sistemlerine sahip cihazlar ise 8.2 milyondan 1.3 milyona gerileyerek %84.1 kayıp yaşamış.

Bu rakamların ardından küresel pazarlarda Android'in hakimiyeti %84.1'den %87.5'e yükselmiş, iOS ise 13.6'dan %12.1'e gerilemiş oldu. Diğer platformlar ise %2.3'ten %0.3 düzeyine gelerek piyasadan tamamen silinme seviyesine yaklaşmış durumda.

 
 

 





PAYLAŞ