Kullanıcılarını siber saldırılara karşı koruyan ücretsiz Chrome eklentisi - Haberler - indir.com

Kullanıcılarını siber saldırılara karşı koruyan ücretsiz Chrome eklentisi

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 49 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-04-02 11:46:02
Editör : Ayça Yurttaarslan
Kategori : Donanım

Son dönemlerde siber güvenlik ihlallerinin artması geliştiricileri harekete geçirdi ve Check Point, kullanıcıların arama yaparken siber saldırılardan korunmasına yardımcı olacak bir Google Chrome eklentisi yayınladı.

Başarılı siber güvenlik şirketlerinden olan Check Point, Google Chrome kullanıcılarını , kötü amaçlı yazılımlara, tehlikeli web sitelerine ve kimlik avı saldırılarına karşı koruyacak Chorome eklentisini yayınladı. “ZoneAlarm Web Secure Free” olarak adlandırılan yeni eklentiyi kullanıcılar tamamen ücretsiz olarak kullanabiliyor. 

Google Podcasts’in yeni özellikleri belli oldu!Google Podcasts’in yeni özellikleri belli oldu!

"ZoneAlarm Web Secure Free" eklentisi Chrome tarayıcısına kurulduğunda, tarayıcının varsayılan arama motoru ve yapılan arama sonuçlarını tarayarak potansiyel riskleri derecelendiriyor. Eklenti bunun için Check Point'in güncel küresel tehdit bilgilerinin bulunduğu “ThreatCloud” adı verilen veritabanını kullanıyor.

Faydalı Google Chrome Eklentileri

“ZoneAlarm Zero-Phishing” teknolojisini kullanarak Chrome kullanıcılarını kimlik avı saldırılana karşı da koruyabilen yeni eklenti internette kullanıcıların güvenliğini sağlamaya çalışıyor. Web sitesine herhangi bir kişisel bilgi girilmeden önce kutulan eklenti web sitesini tarayarak eğer güvenliğinizi riske atan ya da atabilecek bir şeye rastlarsa sizi uyararak o siteden çıkış yapmanızı sağlıyor.

Sadece internet sitelerine karşı değil E-postalarda da güvenlik sağlayan "ZoneAlarm Web Secure Free" kullanıcılarının E-postalarına gelen belgeleri ve web sitelerindeki belgeleri bilgisayarlarına güvenli bir şekilde indirmelerine yardımcı oluyor. Bunun için "ZoneAlarm Threat Extraction" teknolojisini kullanan eklenti şüpheli ya da kötü amaçlı kodları saniyeler içerisinde otomatik olarak kaldırma yeteneğine sahip. Son dönemlerde artan siber saldırılara karşı önlem olarak geliştiren yeni eklentinin kimlik avı sahtekarlığını da ciddi bir oranda azaltması bekleniyor.


Sahte Google Chrome güncellemeleri kullancıları tuzağa düşürüyorSahte Google Chrome güncellemeleri kullancıları tuzağa düşürüyor
Google My Business'a ‘Geçici olarak kapalı’ özelliği eklendiGoogle My Business'a ‘Geçici olarak kapalı’ özelliği eklendi

PAYLAŞ