Kullanıcıların kredi kartı bilgilerini gösteren kritik Apple ID hatası - Haberler - indir.com

Kullanıcıların kredi kartı bilgilerini gösteren kritik Apple ID hatası

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-09-24 21:34:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının önemli isimleri arasında yer alan Apple'da ciddi bir sorun söz konusu. Şirket içerisinde ve kullanıcılar arasında Apple Kimliği ile ilgili yaşanan hata konuşuluyor. iOS işletim sistem bulunan akıllı cihazlara sahip olan kullanıcılar Apple ID verilerini güncellemeye çalışırken farklı kullanıcıların kredi kartı bilgileri ile karşı karşıya geldiklerini rapor ettiler. Çok ciddi bri güvenlik açığı oluşturacak olan bu durum karşısında Apple mutlaka bir önlem almak zorunda. Akıllı cihaz üretimi konusunda da bir dev olan Apple, son zamanlarda çok ciddi bir güvenlik açığı ile karşı karşıya geldi. Şöyle ki bazı iPhone kullanıcıları kimlik bilgilerinde ödeme yapmak için kayıt edilen kredi kartı bilgilerini güncellemeye çalışırken ve fatura bilgilerinde değişiklik yapmak istediklerinde farklı iPhone kullanıcılarının kredi kartı numaraları ile karşı karşıya geldiklerini dile getirdiler. iPhone kullanıcıları adına çok ciddi bir güvenlik açığı oluşturan bu durum hakkında Apple harekete geçecek. 

Samsung, Avrupa telefon satışlarında Apple'ı altıya katladıSamsung, Avrupa telefon satışlarında Apple'ı altıya katladı

Apple duruma müdahale edecek

iPhone akıllı cep telefonlarında yaşanan güvenlik açığı sebebiyle kullanıcıların kredi kartı bilgileri ve fatura bilgileri büyük bir tehlike ile karşı karşıya. Fatura ödeme bilgilerinde ve kredi kartı bilgilerin çeşitli güncellemeler yapmak isteyen kullanıcılar bu işlemi yaparken farklı kullanıcıların bilgileri ile karşı karşıya geliyorlar. Bununla beraber kullanıcılar Apple Kimliklerini değiştirme esnasında farklı kullanıcıların kimlik bilgileri ile karşı karşıya gelirken gelirken aynı zamanda bu kullanıcıların tam isimleri ve fatura adreslerine kadar detaylı bilgileri de görebildiklerini iddia ediyorlar. Yaşanan bu korkunç sorunun Apple tarafından da bildiğini dile getiren bir iPhone kullanıcısı, şirket yetkililerinden biri ile yaklaşık 40 dakika kadar telefonda konuştuklarını ve yaşanan sorunun uzun uzun anlattıklarını ve buna karşılık sorunun ciddiye alındığı söyledi.

Yaşanan bu güvenlik sorununun iOS 13 güncellemesinden dolayı kaynaklandığı söyleniyor. Sorunun sadece bir iPhone kullanıcısı ile sınırlı olmadığı da elde edilen bilgiler arasındadır. Zira geçtiğimiz hafta içerisinde iPhone kullanıcıları iOS 13 güncellemesi ile ilgili sorun yaşanmış ve ABD Savunma Bakanlığı söz konusu bu işletim sisteminin yeni versiyonunu için güncelleme çıkana kadar kurmamaları gerektiğini tavsiye ettiler. Bunların ardından bu hafta içerisinde de bu şekilde bir güvenlik sorununun yaşanıyor olması kullanıcıları tereddüde düşürmeye yetiyor. Kullanıcıların Apple Kimliği düzenleme seçeneklerini kullanarak herhangi bir işlem yapmak istediklerinde farklı kullanıcıların kimlik bilgileri ve kredi kartı bilgileri ile karşılaşıyor olması son derece ciddi bir olay. Apple'ın bu sorunu ne zaman çözeceği şu an için bilinen bir durum değildir. 

Apple'ın sorun hakkında hızla bir çözüm üretmesi bekleniyor. Yaşanan bu sorunun kısa zaman içerisinde çözülmesi gerekiyor ki aksi halde iPhone kullanıcılarının kimlik bilgilerinin kötü niyetli kişilerin eline geçmesi ile beraber çok ciddi sorunlar ile karşı karşıya kalması mümkündür. Bu gibi durumlar ile karşılaşmamak adına Apple'ın bu konu hakkında bir an önce harekete geçmesi ve kullanıcılarını bu güvenlik sorunundan kurtarması gerekiyor. 

 

 


Apple’dan dikkat çeken mavi ekranlı gizli mesaj!Apple’dan dikkat çeken mavi ekranlı gizli mesaj!
Apple Arcade Türkiye’de! İşte Apple Arcade fiyatı ve Apple Arcade oyunlarıApple Arcade Türkiye’de! İşte Apple Arcade fiyatı ve Apple Arcade oyunları
Disney CEO’su: Steve Jobs ölmeseydi Apple ile birleşmiştikDisney CEO’su: Steve Jobs ölmeseydi Apple ile birleşmiştik

PAYLAŞ