Kullanıcı zararlı YouTube reklamları için karar verebilecek - Haberler - indir.com

Kullanıcı zararlı YouTube reklamları için karar verebilecek

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 47 ''   Yayınlanma Zamanı : 2020-12-11 19:01:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden Google, YouTube reklamları için yeni bir güncelleme getirmek üzere hazırlanıyor. Bu güncelleme ile beraber kullanıcılara bazı zararlı reklamları engelleme hakkı tanınacak. Bu özellik sayesinde, kullanıcıların kendi yaşam tarzlarına uygun olmayan reklamları filtrelemesi için imkan sağlanıyor. 

Reklam engelleme özelliği hangi kategoriler için olacak?

Popüler platform YouTube üzerinde, beğeniler ya da ilgilendiğimiz alanların dışında reklam gösterme işi artık kişilerin alışkanlıkları dışına çıkmış durumdadır. Ancak halen YouTube platformu üzerinden kişisel olarak sakıncalı olarak değerlendirilen reklamlarla karşılaşmak mümkün gözüküyor. İlk olarak ise ABD için sunulan bu yeni özelliğe göre, Google alkol ve kumar reklamları için kullanıcılara tamamen engelleme seçeneği sunuyor. Ancak bu engelleme özelliğine rağmen tamamen içki ve kumar reklamlarından kurtulmak mümkün olmayacak gibi gözüküyor. Yine de bu tercihten yana işler yapan kullanıcıların her zamankinden daha seyrek olarak, içki ve kumar teması üzerinde reklam görme ihtimalleri olacak. 

YouTube Android Tv'lerde 8K destekleyecekYouTube Android Tv'lerde 8K destekleyecek

Aslına bakmak gerekirse Google, YouTube reklamları için halihazırda hizmet vermiş olduğu ülkelerin yasalarına uyum sağlıyor. İçki ya da kumar gibi sakıncalı reklamlar için kanunlara göre filtreleme yapan şirket, filtreleme ile bu sınırlar dışında kalan kullanıcılar için seçme hakkı sunmuş olacak. Dev isim Google'ın bu gibi YouTube reklamlarını engelleme özelliğini ABD sonrası 2021 yılının ilk aylarına doğru tüm dünyadaki kullanıcılar için sunması bekleniyor. İçki ve kumaş gibi belli yaş grubu altındaki kullanıcılar için sakıncalı olan YouTube reklamları dışında, kullanıcılara farklı reklam seçeneklerini filtreleme imkanı sunulup sunulmayacağı da merak edilen konular arasındadır. 

 


2020 yılının en popüler YouTube içerikleri açıklandı2020 yılının en popüler YouTube içerikleri açıklandı
YouTube izlenme sayıları nasıl hesaplanır?YouTube izlenme sayıları nasıl hesaplanır?
YouTube siber zorbalığın önüne geçmeye çalışıyorYouTube siber zorbalığın önüne geçmeye çalışıyor

PAYLAŞ