Kulaklık nasıl temizlenir? - Haberler - indir.com

Kulaklık nasıl temizlenir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 10 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-20 13:55:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Soru-Cevap

Müzik dinlemek, konuşma yapmak ya da farklı amaçlar için artık telefonlarla birlikte bütünleşmiş olan kulaklıklar, bazı zamanlarda tehlikeli olabilir. Kulak hijyeni için kulaklıklarınızı periyodik olarak temizlemeniz gerekiyor. Bunun için kulaklık temizliğini nasıl yapıldığını öğrenerek periyodik temizliğinize hemen başlayabilirsiniz.

Kulaklığa zarar vermeden temizlik nasıl yapılır?

Kulaklıkların kolay bir şekilde temizlenebilmesi adına genelde dış bir kısım yapılır. Bu bölümler kulak pedleri olarak adlandırılır ve kolay bir şekilde çıkartılabilir şekilde hazırlanmaktadır. Bu açıdan temizliğe ilk olarak bu pedlerin temizliği ile başlamanız gerekir. Kulaklarınızın en üst bölümündeki bu kulak pedlerini kulaklarınızdan ayırarak ılık bir su ile bu bölümleri silebilirsiniz. Ardından ise kurulayarak dış kısmının temizliğini tamamlayabilirsiniz.

İç kısım için ise biraz daha detaylı temizlik yapmanız gerekecek. Öyle ki bu bölümler çıkarılabilir bir yapıda olmadığı için hassas davranmanız ve silme işlemleri sırasında bezi çok fazla bastırmamanız önemli. Kulaklıkların iç kısmının temizlenebilmesi adına genelde temizlik malzemesi olarak alkol önerilmektedir. Kullanacağınız temiz bir kuru bezi, alkol ile hafif bir şekilde nemlendirdikten sonra kulaklığınızın iç kısımlarını bu hazırladığınız bez ile silmeye başlayabilirsiniz. Fakat silme işlemleri sonrasında en az bir 30 dakika kadar kulaklığı kullanmamanız gerekir. Böylece temizliğin daha etkin bir şekilde yapılmasını sağlayabilirsiniz. Kulaklığın iç kısmının da temizlenmesi ile birlikte kulaklık temizliğiniz tamamlanmış olacaktır.

Belirli bir dönem belirleyerek kulaklığınızı daha temiz bir şekilde kullanmak hem kulak sağlığınızı koruyacak hem de kulaklıklarınızdan çıkan sesin daha net olmasını sağlayacaktır. Tozlar ya da farklı pisliklerin birikmesi nedeniyle ses çıkışlarının kapanması kulaklıktaki ses kalitesine olumsuz bir etki yapacaktır. Bu nedenle ihmal etmeden çok kısa sürecek kulaklık temizliğini yapmanız önerilmektedir. 

Telefonunuzdaki mikroplardan korunmanın yolları





PAYLAŞ