Kulaklık Modunda Takılı Kalan Android Telefon Nasıl Düzeltilir? - Haberler - indir.com

Kulaklık Modunda Takılı Kalan Android Telefon Nasıl Düzeltilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 4 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-04-29 13:02:03
Editör : Onur Köse
Kategori : Akıllı Telefonlar

Bazı zamanlar Android cihazlarda kulaklığınızı çıkartmış olsanız bile cihazın kulaklık modun da kaldığını görebilirsiniz. Günümüz amiral gemisi modellerde 3.5 mm kulaklık bağlantısına çoğunluk olarak yer verilmezken, daha eski modellerde kulaklık girişi bulunuyor. Yeni nesil cihazlarda ise USB Type C olarak kulaklık bağlantısı dönüştürücülerini görüyoruz. Ancak hala piyasada kulaklık bağlantı girişine sahip birçok model bulunuyor. Bu modellerde ise yaşanan sorunlardan birisi cihazın kulaklık modunda takılı kalması oluyor.

Android Kulaklık Modunda Takılı Kalma Sorunu

Beats, kulağa tam yerleşen kulaklık tasarlıyorBeats, kulağa tam yerleşen kulaklık tasarlıyor

Android cihazınızda kulaklık bağlantısını kesmenize rağmen hala kulaklık modu aktif ise yapacağınız bazı yöntemler ile durumu düzeltmeniz mümkün olacaktır.

Cihazı yeniden başlatın

Birçok elektronik sorunun çözümlerinde başlıca olarak cihazı kapatıp açmak ilk yöntemlerden birisi oluyor. Android telefonunuzda ise kulaklık modunda kaldığı zaman daha çok sorun yazılım kaynaklı gerçekleşebiliyor. Cihazı yeniden başlattığınız zaman tekrar kulaklığı takarak çalışıp çalışmadığını deneyebilirsiniz.

Bataryayı çıkarın

Yeni nesil akıllı telefon modellerinde bataryalar çıkarılamaz olarak geliyor. Ancak daha eski bir modele sahipseniz ve kulaklık modunda takılı kaldıysanız, pili çıkarıp bir süre beklemenizde fayda olacaktır. Daha sonra pili tekrar takarak cihazı açmayı deneyebilirsiniz.

Kulaklık girişini temizleme

Cihazınızda yazılımsal bir sorun yok ise fiziksel olarak bir çözüm deneyebilirsiniz. Cihazın kulaklık modunda kalmasından ötürü kulaklık girişini temizlemenizde fayda olacaktır. Kir veya toz gibi birikimlerde cihazınız takılı kalabiliyor. Bu noktada kulaklık takılı gibi algılıyor ve çeşitli sorunlar ortaya çıkıyor. Yavaş ve ince bir çubuk ile kulaklık girişini temizleyin.


3.5 mm Kulaklık Bağlantılı En İyi Akıllı Telefonlar Nelerdir?3.5 mm Kulaklık Bağlantılı En İyi Akıllı Telefonlar Nelerdir?

PAYLAŞ