Kulaklık girişleri neden kaldırıldı? - Haberler - indir.com

Kulaklık girişleri neden kaldırıldı?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 11 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-25 11:20:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Akıllı Telefonlar

2016 senesinde aldığı bir karar ile kulaklık girişlerini kaldıran Apple, o döneme damgasını vurmuştu ve birçok kişi tarafından eleştiri almıştı. Ancak ilerleyen zaman içerisinde diğer akıllı telefon üreticileri de kulaklık girişlerini kaldırma kararı alarak Apple'ın açtığı yolda ilerlemişlerdi. İlk başlarda akıllı telefon kullanıcıları bu duruma kızarken şimdilerde alışmış olacaklar ki kimse bu konuda konuşmuyor. Peki asıl konumuza gelecek olursak neden kulaklık girişleri kaldırıldı?

Hepimiz biliyoruz ki akıllı telefon üreten şirketlerin hemen hemen hepsi son dönemlerde piyasaya çerçevesiz akıllı telefon sürdüler. İşte 2016 yılında Apple olsun daha sonraki süreçte diğer telefon şirketleri olsun çerçevesiz ekran projesinden ötürü kulaklık girişlerini kaldırma kararı aldı. Apple'ın aldığı karar sonrası ilk olarak iPhone 7 ile beraber 3.5 mm'lik kulaklık girişini kaldırdı. Kulaklık girişleri kaldırıldı ancak telefon gene aynı telefondu. Ne bataryası büyümüştü, ne ekran boyutu artmıştı, ne de yeni bir teknoloji gelmişti. Hatta öyle ki o dönemlerde herkes Apple'ın bu kararını eleştirmiş ve sebep olarak da kablosuz kulaklık satmak için böyle bir karar aldı denilmişti. Günümüzde artık herne kadar bu şikayetler ile insanlar gündeme gelmese de hala gizliden gizliye sebebini merak ediyorlar. Çünkü akıllı telefon şirketleri kulaklık girişlerinin kaldırılma nedenini çerçevesiz ekran olarak sundu. 

https://www.indir.com/haberler/samsungtan-kulaklik-girisi-icin-radikal-karar-gelebilir

Çerçevesiz ekran nedeniyle kulaklık girişleri kaldırıldı

Bugün akıllı telefon firmalarına baktığımız zaman piyasaya yeni girmiş marka olsun ya da uzun yıllardır akıllı telefon sektörü için çalışan markalar olsun çerçevesiz telefon üretmeye çalıştı. Google Pixel 3 serisi olsun OnePlus 6T olsun ve Apple'ın tüm telefonları olsun herhangi kulaklık girişine sahip değilken çerçeve konusunda oldukça tutarlı bir yol izlediler. Uzun yıllardan beri telefon pazarında kendiden söz ettirmeyi başaran Samsung ise kulaklık girişini üst seviye telefonlarında kaldırmamak için tüm gayreti ile çaba harcarken, yakın bir zamanda sunduğu Samsung Galaxy A8S cihazı ile bu akıma dahil oldu. 

 

 





PAYLAŞ