Kulaklık alırken dikkat etmemiz gerekenler - Haberler - indir.com

Kulaklık alırken dikkat etmemiz gerekenler

Tahmini Okuma Süresi : 5 ' 40 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-08-27 11:12:48
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Donanım

Şayet kulaklıkta müzik dinlemeyi seven bir okurumuz iseniz, kulaklık satın alırken dikkat etmenzi gerekenleri sizler için sıraladık. Gelin birlikte göz atalım.

Müzik dinlemeyi seven bir toplum olarak yolculuk esnasında, bir yerden bir yere giderken, spor yaparken, yürüyüşe çıktığımız zaman ya da kumsalda güneşlenirken kulaklıkla müzik dinlemek olmazsa olmazımızdır. Bu kadar çok müziği dinlerken aslında bir şeyi hep geri plana atıyoruz. O da doğru kulaklıkla müzik dinlemek. Evet her ne kadar basit bir olaymış gibi görünse de aslında kulaklık kulak sağlımız için riskli bir durum. O yüzden bugün haberimizde siz değerli okurlarımız için kulaklık alırken nelere dikkat etmemiz gerekiyor onları anlatacağım?

Suya Dayanıklı Kulaklık: EP52Suya Dayanıklı Kulaklık: EP52

Kulaklık alırken dikkat etmeniz gereken 7 unsur

Kulaklık alırken kulak üstü mü yoksa kulak içi mi almalıyız?

Bir kulaklık almaya karar verdiniz ve mağazaya gittiniz. Kulaklık seçmeden önce bir şey karar vermeniz gerekiyor. Kulak üstü mü yoksa kulak içi mi kulaklık almalısınız? Şayet kulak üstü kulaklık almak istiyorsanız bu özellikteki kulaklıklar daha pahalı olduğu gibi dışarıdan gelen sesleri daha fazla bastırma özelliğine sahip. Şayet kulak içi kulaklık almak istiyorsanız bu kulaklıkların daha ucuz olduğunu, taşınması ve kullanılmasının daha kolay olduğunu bilmeniz gerekiyor.

Kablolu kulaklık mı istiyorsunuz yoksa kablosuz mu?

Kulak üstü mü yoksa kulak içi mi kulaklık almaya karar verdikten sonra sıra geldi kablolu kulaklık mı istiyorsunuz yoksa kablosuz kulaklık mı? Bunun kararını yine verecek olan sizlersiniz. Her ikisinin de avantajları ve dezavantajları var. Şayet kablolu kulaklık almak istiyorsanız kulaklık seçeneğinizin daha fazla olacağını söylemek isterim. Kablolu kulaklıklarda daha fazla seçenek mevcutken kablosuz kulaklıklarda daha az seçenek mevcut. Kablolu kulaklıkların bir diğer avantajı ise size sunduğu kalite daha fazlayken ayrıca yüksek ses kalitesi sunuyor. ancak siz kablosuz kulaklık almak istiyorsanız kablo probleminiz olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle kablo görünmesin diye gizlemeye çalıştığınız kablolardan bu kulaklık sayesinde kurtuluyorsunuz. Ancak kablosuz kulaklıklarda da pil var. bunun içinde düzenli olarak pil satın almanız ve değiştirmeniz gerekiyor.

Alacağınız kulaklığın gürültü engelleme özelliği olduğuna dikkat edin

Sıra geldi alacağınız kulaklığın çevreden gelen gürültüleri ne kadar bastırabiliyor olmasına? Şayet kulak içi kulaklık alıyorsanız bu kulaklıklar zaten kulağınızı tamamen kapsadığı için dışarıdan gelen gürültüleri duymanızı bir nebzede olsa engelliyor. Kulak üstü kulaklık satın almak istiyorsanız şayet bu kulaklıkların stiline bağlı olarak değişkenlik gösterdiğini söyleyebilirim. Ancak gerçek anlamda gürültüyü kesen kulaklıklar istiyorsanız bunun için 200 Dolar fazla ödeme yapmanız gerektiğini size söylemek isterim. Dışarıdan gelen gürültüyü bastırmak için üretilen bu kulaklıklar, bir hayli pahalı.

Ne kadar kaliteli kulaklık istiyorsanız, o kadar pahalı kulaklık alacaksınız demektir

Şayet uzun ömürlü bir kulaklık almak istiyorsanız bunun için öncelikle 200 ile 250 TL arası bir rakamı gözden çıkarmanız gerekiyor diyebilirim. Siz ne kadar kaliteli bir kulaklık satın alacaksanız, kulak sağlığınızı da o kadar çok düşünüyorsunuz demektir.

Satın alacağınız kulaklığın cihazınız ile olan uyumuna dikkat etmeniz gerekiyor.

Kulaklık satın alacağınız zaman bir başka yapmanız gereken şey satın alacağınız kulaklığın kullandığınız cihaz ile olan uyumu. Öncelikle şunu iyi belirlemeniz gerekiyor; Satın alacağınız kulaklığı bilgisayarda mı, telefonda mı, tablette mi ya da başka bir cihazda mı kullanacaksınız? Çünkü hepsine hitap edecek kulaklık türü aynı değildir.

Suya ve neme karşı ne kadar dayanıklı

Şayet çalışma ortamınız veya kulaklık kullanacağınız ortam nemli, su olan bir ortamsa kulaklık satın alırken mutlaka suya ve neme karşı dayanıklılığını iti bilmeniz gerekiyor. Özellikle spor yaparken terlememiz ve vücut ısımızın artması sonucu oluşan neme karşı dayanıklı olan bir kulaklık almanız gerekiyor. Aksi taktirde satın alacağınız kulaklık uzun ömürlü olmayabilir.

Frekans tepkisini iyi bilmeniz gerekiyor

Dinlediğiniz müzik zevkinize göre satın alacağınız kulaklığı belirlemeniz gerekiyor. Şayet basslı müzikler dinlemeyi seven kişiyseniz bunun için 10 HZ ile 25.000 HZ frekans aralığına sahip bir kulaklık almanız gerekiyor. Çünkü bu hem kulak sağlığınız için hem de satın aldığınız kulaklığın ömrü için önemli.


İkinci nesil AirPods kablosuz kulaklıklar yoldaİkinci nesil AirPods kablosuz kulaklıklar yolda
Apple'dan yeni kulaklık!Apple'dan yeni kulaklık!
HyperX kulaklık satışlarında rekor kırdıHyperX kulaklık satışlarında rekor kırdı

PAYLAŞ