Kulak Şekli ile Kilit Ekranını Açan Uygulama: ERGO - Haberler - indir.com

Kulak Şekli ile Kilit Ekranını Açan Uygulama: ERGO

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 39 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-01-30 00:00:00
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

En yeni mobil güvenlik çözümlerinden birisi olan ERGO, Android telefonlar için geliştirilmiş olup kullanıcının kulak izini tanıyarak telefonun ekran kilidini açmasına imkan tanımaktadır.

ABD, Washington merkezli girişim şirketi Descartes Biometrics, Inc. tarafından geliştirilmiş olan ERGO, mobil cihazların ekran kilidini açmak için yayınlanmış olan pek çok güvenlik uygulamasından farklı olarak, kulağın biometrik tanımlamasını yaparak şeklini belirleyebilmekte ve bu sayede de cihazda bulunan kilit ekranını açabilmektedir.

Android telefonlarda kullanılabilen uygulamayı cihaza yükledikten sonra aktif edip, telefonu kulağınıza götürdükten sonra bir dizi tarama işlemi gerçekleştiren uygulama, algıladığı şekli hafızasına kayıt etmekte ve kullanıcı telefonunu kulağına götürdüğünde hafızasındaki şekil ile karşılaştırma yaparak telefonun kilit ekranını açabilmektedir. Eğer telefonunuz başka bir kişinin eline geçer ve onay işlemi gerçekleşmezse o zaman ERGO şifre seçeneğini sunmakta ve şifre girişi yaparak kilit ekranının açılmasını sağlamaktadır.

Son derece ilginç bir güvenlik çözümü sunan ERGO için şirket patent başvurusunda bulunmuş bile. Google Play Store'da 3.99 USD fiyat etiketi ile sahip olabileceğiniz ERGO uygulamasının sayfasına aşağıdaki bağlantıyı kullanarak ulaşabileceğiniz gibi aynı zamanda uygulamanın işlevini anlatan ERGO Tanıtım Videosu'nuda izleyebilirsiniz.




Kilit Ekranını Kulak İzi ile Açabilen ERGO Uygulama Videosu


PAYLAŞ