Küçük ofisler için verilerin korunması nasıl yapılır? - Haberler - indir.com

Küçük ofisler için verilerin korunması nasıl yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 3 ' 12 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-22 12:00:00
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Nasıl Yapılır?

Küçük ofislerde veri gizliliği biraz daha zor oluyor. Bilgilerinizin emin ellerde olup olmadığını anlamak istiyorsunuz. İşte küçük ofislere doğacak riskler ve nasıl çözüm geliştirilir?

Gerek büyük firmalar olsun gerekse küçük tüm firmaların verileri onlar için çok değerlidir. Her firmanın bir siber güvenlik uzmanı barındıracak, firmanın bilgilerini güvence altına alacak ve ileride çıkabilecek güvenlik açıklarına önlemler oluşturacak bütçesi olmayabilir. Hatta birçok küçük firmada ne böyle bir eleman ne de böyle bir bütçe ayırmak söz konusu dahi olmuyor. Oysaki firmanı tek kişilik olsa bile, orta ölçekli bir ofisinizde olsa veya çok büyük bir firmada olsanız işin özünde aynı siber tehditler ile karşı karşıyasınız. Burada sizlerin üzerine düşen şey ise bu gerçeği bilerek göz ardı etmemek ve en uygun bütçe ile en çabuk ve en güvenilir bir şekilde açıklarınızı kapatmak. Son dönemlerde yenilen  Kaspersky Small Office Security gibi araçlar bu anlamda bir hayli başarılı. Ayrıca özel bir eğitim ya da uzmanlık almanıza gerek kalmıyor. Aynı zamanda uygulamayı 1 defa kullanmanız yeterli olacaktır sistem kendini düzenli olarak güncelleyecek ve sürekli sisteminizi koruma altında tutacaktır. 

Firmalarda veri gizliliğini IT Elemanları yapıyor

Küçük ya da daha küçük şirketler genelde ikilem yaşıyorlar. Son kullanıcılar için üretilen siber güvenlik uygulamaları böyle düşünenlere yeterli gelmiyor ve kurumsal çözümler düşündüğü zamanda ya bütçesini aşıyor ya da yönetim için bir uzmanın gözlemine ihtiyaç duyuyor. Genel anlamda destek "IT Elemanı" ismi verilen bir kişi tarafından veriliyor. Oysaki bu kişi firma içerisinde teknolojiyi takip eden biriside olabilir veya belli aralıklar ile ofisinizi ziyarete gelen bir harici eleman da olabiliyor. İşin özünde bu durumu ayarlayabilmek çok güç veya masraflı şeyler değil. 

Firmalar 5 konuda taviz vermemesi gerekiyor

Küçük firmalar için komple güvenlik çözümü söz konusu olduğu zaman bazı prensiplerden taviz vermemek gerektiğini söyleyelim. Bu verilmemesi gereken tavizler ise;

  • Verimlilik
  • Kolay kurulum
  • Kolay yönetim
  • Kullanımı kolay bir arabirim
  • Kullanılmayan özellikleri boşuna yükleyip bütçeyi yükseltmemek

Kaspersky Small Office Security'in kullanımı oldukça kolay

Bu söz konusu 5 prensibi göz önüne aldığınız zaman Kaspersky Small Office Security en uygun seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Kurulum ya da kullanım için herhangi bir IT elemanın veya güvenlik uzmanın desteğine gerek duymayan Kaspersky Small Office Security, güncellemeler otomatik olarak  yapılıyor ve isteğe uygun yapılmış olduğundan kurulum aşaması bittikten sonra başlamak için özel bir eğitime gerek duyulmuyor. Bilgisayar bilgisi ortalamanın üzerinde olan herhangi bir ofis çalışanı tarafından rahat bir şekilde yönetilebilen Kaspersky Small Office Security, en güncel siber tehditlere karşı her an hazırlıklı olan bir ürün. Lisanslar, kullanıcılar, aygıtlar, sürüm numaraları ve bunun gibi tüm bilgilere tek yerden ulaşmak ve yönetmek mümkün olan Kaspersky Small Office Security, web konsolu sayesinde gerekli tüm yönetim ve uygulama bilgileri tek merkezden yapılabiliyor.





PAYLAŞ